Pastırma 11 Milyon Lira Oldu
KAYSERİ (A.A) - 13.10.2000 - Kayseri`nin ünlü pastırması yüzde 11 ile 14 arasında değişen oranlarda zamlandı. A.A muhabirinin aldığı bilgiye göre, daha önce kilosu 9 milyon 750 bin liradan satılan bonfile ve kuşgömü türü birinci sınıf pastırmanın kilosu 11 milyon liraya yükseldi. Antrikot pastırma 9 milyon liradan 10 milyon liraya, eğrice, şekerpare, dilme türü pastırma 8 milyon liradan 9 milyon liraya, omuz ve kapak türü pastırma ise 7 milyon liradan 8 milyon liraya çıktı. Kayseri Ticaret Borsası Başkanvekili ve pastırma sucuk imalatçısı Şaban Ünlü, daha önce kilosunu 2 milyon 600 bin liradan aldıkları kemikli sığır etinin fiyatının 2 milyon 800 bin liraya yükselmesi ve işçi maliyetlerinin artmasının zamma neden olduğunu bildirdi.