Okul Servislerine Yeni Düzenleme
-Milli Eğitim Bakanı Bostancıoğlu, İçişleri Bakanlığı İle Servisler Konusunda Düzenleme Yapacaklarını Bildirdi -Bostancıoğlu: Sorun, Anne Ve Babaların Çocuklarını En Yakın Okula Vermemelerinden Kaynaklanıyor
ANKARA (A.A) - 08.11.2000- Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu, okul servisleri konusunda İçişleri Bakanlığı ile birlikte bir düzenleme yapacaklarını söyledi. DSP Grup toplantısına girişte gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bostancıoğlu, MEB olarak görevlerinin, öğrencilerin okul bahçesine girmesinden itibaren başladığını belirterek, ancak öğrencileri okula gelirken de düşünmek zorunda olduklarını kaydetti. İstanbul`da, Erenköy İlköğretim Okulu`nda servis görevlileri arasında çıkan ve 5 kişinin ölümüne yol açan olaylar sonrasında soruşturma başlattıklarını bildiren Bostancıoğlu, bakanlık müfettişlerinin halen İstanbul`da çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti. İçişleri Bakanlığı ile servisler konusunda yeni bir düzenleme çalışması içinde olduklarını anlatan Bostancıoğlu, konuyla ilgili olarak Bakan Sadettin Tantan ile görüştüklerini ve yapılacak değişiklikler konusunda mutabakata vardıklarını belirtti.
Bostancıoğlu, servisçilerin okul içinde odaları bulunduğunu hatırlatan bir gazeteciye, Olmaması lazım zaten. İstanbul`daki okulda, küçücük bir yerde dışarda beklemesinler diye, okul ve çevre bütünlüğünü sağlamak için yapılmış birşey. Diğer okullarda böyle bir şey yok dedi. Okul servisleri konusundaki asıl sorunun anne ve babaların çocuklarını evlerine en yakın okullara kaydettirmemelerinden kaynaklandığını savunan Bostancıoğlu, şöyle konuştu: Çocuklar, çok uzak semtlerden geliyor. Ayrıca muhtarların verdiği ve gerçeğe uygun ulmayan ikametgah belgelerini de inceleteceğiz. En doğru okul, eve en yakın okuldur. Aksi halde bu servis olayları çıkar. Biz bu olayın dışındayız. Bizim görevimiz okulda başlıyor. Bu servis olayını anneler, babalar en güvenli şekilde kendileri çözmek zorunda. Devlet olarak biz de yardımcı oluruz. Benim okul yönetimlerim, müdürlerim bunların dışındadır. Bostancıoğlu, bir gazetecinin sevrislerin okul yönetimlerine büyük miktarda para verdiği iddiaları bulunduğunu belirtmesi üzerine, Bu iddialar somut olmalı. Kim kime ne vermiştir ? Somut olmazsa ortada kalır. Diyecek ki, şu okul müdürüne şunu verdim. o zaman gereği yapılacaktır. Benim müdürlerimi kimsenin lekelemeye hakkı yok dedi. Bakan Bostancıoğlu, Katılım Ortaklığı Belgesi`nde ana dilde yayın ve eğitim haklarına yer verildiğini hatırlatan bir gazeteciye de, Türkiye`nin ana dili, resmi dili ve devletin dili Türkçe`dir. Eğitim Türkçe olarak devam edecektirkarşılığını verdi.