`Mucize` pişirme bohçası Türkiye`den yayılıyor
Bu ürünün ikinci büyük üretim üssü ise Türkiye olacak
<ımg class="yeniImg" border="0" src="https://image.hurimg.com/i/hurriyet/75/0x0/66cf5d19601c04688fbdb119.jpg">
Wonderbag, yani Türkçesiyle Mucize bohça yemek pişirilirken daha az enerji harcanmasını sağlayan bir ürün. Bu sayede özellikle Afrika gibi gelir düzeyi düşük bölgelerde daha ucuza yemek pişirilmesini sağlarken, doğayı da korumayı amaçlıyor.Bu ürünün ikinci büyük üretim üssü ise Türkiye olacak.
Yemek herhangi bir ocakta yada fırında ısıtıldıktan sonra Wonderbag’in içine konuyor. Bu sayede yemek çantanın içinde pişmeye devam ediyor. Ocak üstünde daha az tutulduğu için de yüzde 30’a kadar enerji tasarrufu sağlanabiliyor.
Sarah Collins, ürünü Güney Afrika’da yaşadığı elektrik kesintileri sonrasında, büyük annesinin yemekleri sıcak tutmak için kullandığı polyester yastıklardan esinlenerek geliştirdi. 2008 yılında piyasaya sürdü. Daha sonra bu yastıklar yalıtıcı bir torbayla değiştirildi.
<ımg src="https://image.hurimg.com/i/hurriyet/75/0x0/66cf5d1a601c04688fbdb11b.jpg">Bundan iki yıl önce bir yaz tatilinde Sarah Collins’le tanışan İzmirli iş kadını Işınsu Kestelli kurduğu Doğal Denge Şirketi ile Wonderbag üretimine başladı. 2 yıl içinde de 23 ülkeye yayıldı.
“Wonderbag’i ilk gördüğümde doğa ve çevre dostu olması ve birçok avantajı ile tamamen kadına dokunan niteliği nedeniyle çok sevdim” diyen Kastelli işin ticari yanından daha çok pozitif etkilerinden etkilendi:”Evet; bu ticari bir iş, ancak özellikle çevre ve doğaya olan katkıları ve kullanıcıların yoğun olarak kadın olması, toplumun her gelir kesiminden kadına hitap etmesi beni yola çıkarken en çok etkileyen özellikleri oldu. Her yeni Wonderbag kullanıcısıyla doğaya ve çevreye katkı sağladığımızı düşünmek, kadınlarımızın ve tüm kullanıcıların hayatını kolaylaştırıyor olmak bu işin en keyif veren yanı...”
Wonderbag Türkiye’de ve dünya üzerindeki sorunlu coğrafyalarda yer alan mülteci kamplarında da kullanılıyor. Şirketin hedefi 100 milyon bohçayı kadınlarla buluşturmak. Bohçanın üretiminde sadece kadınlar çalışıyor
Microsoft`un kurucusu Bill Gates de attığı tweetle bu ürünün faydalarını anlatmıştı.
<ımg class="yeniImg" border="0" src="https://image.hurimg.com/i/hurriyet/75/0x0/66cf5d1a601c04688fbdb11d.jpg">
ımg>ımg>ımg>