Milyarlık Fatura İsyanı

16.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
Elektrik faturanız belki bir kahvede yazılmış olabilir. Nasıl olur? demeyin. Özel sektöre ihale edilen bu işi yapan pek çok genç, kafasına göre takılıyor. Elektrik darboğazında olan Türkiye`de çözüm yolları aranıyor. Bunlardan birisi de kaçak elektrik kullanımını önlemek. Ancak diğer taraftan az kullanıldığı halde gelen yüksek faturalara kimsenin kulak astığı yok. Bir ay milyarları aşan elektrik faturası posta kutunuza konulduğunda mutlaka oturduğunuz bölgedeki Türkiye Elektrik Kurumu`na yolunuz düşer.


En az 20-30 kişinin beklediği kuyruktan gözünüz korkmaz da sorununuzu çözmeye karar verirseniz, elektrikten tutun da Türkiye`de banka hortumlamasına kadar tüm problemleri halk gözüyle görmeniz mümkün. Ancak tüm bu işler için iş yerinizden en az yarım günlük izin almak şart görünüyor.


167 milyon liralık elektrik faturamı gördüğüm zaman ben de muhabir olarak değil vatandaş olarak kuyruğa girdim. Kuyruğa eklenen her yeni kişiye faturasının ne kadar geldiğini soran bir kadın, sürekli Rekor bende diyordu elindeki 517 milyon liralık faturaya bakarak. Yarım saatlik bekleyişin ardından dört satır tutan elektrikli eşyaların sıralandığı dilekçeyle birlikte gelen bir bey, 4 milyar 70 milyon liralık faturayla rekorun sahibi oldu.


Sıra bana geldiğinde merak edip, ayda kaç kişinin itiraz ettiğini sordum, cevap binlerce oldu. Kaç kişinin itirazda bulunduğunun kaydının tutulmadığını söyleyen memur, öğle yemeği dışında yerinden kalkamayacak kadar yoğun olduğunu söyleyerek ne kadar yoğun çalıştığını belgeledi.


MEMUR, BENİ GÖR DİYOR;

Muhabbetin giderek arttığı kuyrukta 500 milyon faturayla sırasını bekleyen öfkeli kadın başından geçeni şöyle anlatıyor:Sürekli yanlış fatura, bağlanmayan telefon, banka işleri için ayda en az bir günümü kuyruklarda geçiriyorum. Fatura yazmaya gelinen günü tahminen birkaç gün apartman girişini gözlemledim. Beklediğim gibi memur geldi, elektrik saatine bakmadan faturayı yazdı bıraktı. Arkasından koştum bakmadan yazdığını söyledim, Zamanı yoktu bakamadım dedi ama ben onun karşıdaki kahveden çıktığını gördüm. Ardından TEK Genel Müdürlük binasına girdim, bir memura olanları anlattım, memur, Beni gör, işini halledeyim dedi. Gençliğimden beri bu kuyruklarda bekledim ben öleceğim hâlâ kuyruklarda bekliyorum.

Biraz merak edip neler olduğunu araştırmak istedim memurun da söylediği gibi kaç kişinin itirazda bulunduğu belli değil. Elektrik faturalarını yazanların memur olduğunu düşünürdüm hep, ancak öyle değilmiş. TEDAŞ`ın Başkent Elektrik şirketi Türkiye`de il ve ilçeleri bölgelere ayırıp özel şirketlere vermiş. 14 bölgeye ayrılan İstanbul`a 4 şirket bakıyor. Keban, Sistem, Boyem, Starkom. (YENİ BİNYIL)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
1.002 TL        
EURO
1.001 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.