Migros ABBYY Enterprise Forms kullanıyor
Migros, formlarını KETS tarafından sunulan ABBYY Enterprise Forms ile elektronik ortamda işliyor ve veritabanına aktarıyor
Migros, formlarını KETS tarafından sunulan ABBYY Enterprise Forms ile elektronik ortamda işliyor ve veritabanına aktarıyor.Migros, Migros Club kartı başta olmak üzere tüm formların veri girişinin hızlı ve güvenilir bir şekilde yapılması için KETS’in ICR çözümü ABBYY Enterprise Forms çözümünü tercih etti.
KETS’in ICR çözümlerinden birisi olan ABBYY Enterprice Forms kurulumu ile “Migros Club Başvuru Güncelleme Formları” 1 gün gibi kısa bir sürede otomatik olarak işlenmeye başlanmıştır. Migros formlarının tümünün ICR yöntemiyle elektronik olarak okunması ile data girişinin merkezileştirilmesi, izlenebilir ve güvenilir bir form işleme sistemi sağlanmıştır. ABBYY Enterprice Forms ile eki olan formlar da otomatik olarak işlenebilmektedir.
KETS’in sunduğu ICR çözümler ile artık kredi kartı, kayıt ve sipariş gibi formları veya yapılan çeşitli anketlerin sonuçlarını bilgisayar ortamına aktarmak çok kolay. Bu tür formları ya da anket dokümanlarını oluşturmaya yarayan çok çeşitli yazılımlar vardır. Ancak bu formlar doldurulduktan sonra veritabanına aktarma işlemi halen elle, uzun zamanda ve pahalı yöntemlerle yapılmaktadır. KETS’in sunduğu bu elektronik form okuma yazılımı çözümlerinden birisi de, Migros tarafından tercih edilen yüksek form işleme kapasitesi ile ABBYY Enterprise Forms.
ABBYY Enterprise Forms yüksek kapasiteli form tanıma yazılımı, formlardaki bilgileri güvenilir ve çok hızlı bir şekilde okur ve tüm bilgileri veritabanınıza aktarır; üstelik maliyetleri düşürerek, zahmetsiz, otomatik ve hata yapmadan.
ABBYY Enterprise Forms form okuma yazılımı ile istenilen sayıda form, veritabanına çok hızlı bir şekilde aktarılabilmektedir. Bu işlem kısaca şu şekilde çalışır; Başlangıçta kullanılmak istenen form grafiksel olarak tasarlanır ve sisteme tanıtılır. Daha sonra el yazısı ile doldurulmuş olan bu formlar, tarayıcıdan (scannerdan) geçirilerek elektronik ortama aktarılır. Elektronik ortama taşınan formlardaki tüm bu karakterler sistem tarafından tanınır, kullanıcı tarafından doğrulanır ve böylece tüm bilgiler veritabanına istenilen formatta aktarılmış olur. Form okuma işlemi 5 aşamada gerçekleşmektedir: Dizayn, Optik Tarama, Tanıma, Doğrulama ve Transfer Modülü. Okunacak formlarda tarih kontrolü, tablo karşılaştırmaları ve matematiksel işlemler yapılabildiği gibi, sistemin herhangi bir aşamasında yeni veri kontrolü fonksiyonları da oluşturulabilir. Gerçekleştirilen tüm bu form okuma otomasyonu sistemi ile formlar üzerindeki verinin istenilen biçimde veritabanına aktarılması ve başka sistemlerle entegre bilgi paylaşımı sağlanabilmektedir.(turk.internet.com)