Mavi’ye iki talip!

19.03.2014 - 09:45 | Son Güncelleme :

Turkven fonunun Mavi’deki yüzde 35 hissesini devretmeye hazırlandığı duyulur duyulmaz 2 talip çıktı

<ımg hspace="10" vspace="5" src="https://image.hurimg.com/i/hurriyet/75/0x0/66cf5fbb601c04688fbdc255.jpg" align="right">Turkven fonunun Mavi’deki yüzde 35 hissesini devretmeye hazırlandığı duyulur duyulmaz 2 talip çıktı: Biri Kuveytli Alshaya, diğeri ise İngiliz Bridgepoint fonu...

Turkven’in, Ekim 2008’de ortak olduğu Mavi’deki hisselerini devredeceği konuşuluyor. Bu hisselere şimdiden iki talip çıktı bile. Bunlardan birisi Kuveytli perakende devi Alshaya, diğeri ise Londra merkezli sermaye fonu Bridgepoint. 2008’de yapılan anlaşmaya göre Turkven, Mavi’nin global hisselerinin yüzde 35’ine karşılık gelen oranda hissesine ortak olmuştu.

1991’de kuruldu

Mavi, 1991 yılında İstanbul’da kuruldu. 1996 yılında yurtdışına açılan marka bugün; ABD, Kanada, Almanya, Avustralya ve Rusya’nın aralarında bulunduğu 50 ülkede 326’sı Mavi shop olmak üzere 5 bine yakın noktada faaliyet gösteriyor.

Yapılan araştırmalara göre Mavi, Türkiye’nin yanı sıra yurtdışında da en iyi markalar arasında dikkat çekiyor. Milliyet`ten Eylem Türk`ün haberine göre; 2006 yılında Time dergisi Mavi’yi ‘Dünyanın en iyi 16 Jeans markası’ arasında gösterdi.

Çok Oluyoruz, Çok İleri Gittik, Kafana Göre ve Burası İstanbul kampanyalarıyla gündem yaratan Mavi’nin New York, Vancouver, Berlin, Frankfurt, Dusseldorf, Dietzenbach, Hamburg, Oberhausen, Leipzig, Münih ve Moskova’da flagship mağazaları bulunuyor. Mavi, kendi perakende ağının yanısıra, Nordstrom, Urban Outfitters, Peek&Cloppenburg, Lord&Taylor ve David Jones gibi dünyanın en önemli zincir mağazalarında, premium ve high end markalarla birlikte satışa sunuluyor.

Ziylan’a yatırım

DÖVİZ KURLARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

2000 yılında kurulan özel sermaye fonu Turkven ise, 17 şirkete 4.5 milyar dolar yatırım yaptı. Mavi’nin dışında yatırım yaptığı şirketler arasında Migros, Ziylan, Tekin Acar, Golf, Doğtaş, Domino’s Pizza, UNO, Intercity ve Pronet var.

Turkven’in Genel Müdürü Seymur Tarı. Abu Dhabi Yatırım Ajansı, Singapur Devlet Yatırım Fonu ve varlıkları 1 trilyon doları bulan çok sayıda kurumsal yatırımcı Turkven’in son dört yıldaki yatırımlarında yer aldı. Google’ın eski CEO’su, şu anki grup başkanı Eric Schmidt de ortaklar arasında yer alıyor.

KUVEYT’TEN 2002’DE GELDİ

Kuveyt merkezli Alshaya Grubu Türkiye pazarına 2002 yılında girdi. Grup bugün Türkiye’de, moda-hazırgiyim, güzellik-bakım ve gıda perakendeciliği alanlarında temsil ettiği uluslararası markaların mağazacılık operasyonlarını yürütüyor. Temsil ettiği markalar arasında ise Bath and Body Works, Claire’s, Coast, Debenhams, Dorothy Perkins, Evans, Miss Selfridge, Topshop, Topman, Le Pain Quotidien, Pinkberry, Shake Shack, Starbucks Coffee, The Body Shop, Victoria’s Secret, Victoria’s Secret Beauty and Accessories ve Warehouse bulunuyor. Grup, Türkiye’deki marka portföyünü genişletmeyi amaçlıyor.

TÜVTÜRK’ÜN ORTAĞI NABIZ?YOKLUYOR

Mavi hisseleriyle ilgilenen bir diğer talip ise İngiliz fonu Bridgepoint...

İstanbul, Londra, Frankfurt, Paris, Milan, Madrid, Varşova ve Helsinki’de de ofisleri bulunan Londra merkezli bir özel sermaye fonu olan Bridgepoint, 25 yıllık geçmişi boyunca büyüme potansiyeline sahip şirketlere 12 milyar euro yatırım yaptı.

Şu anda 5 milyar euro’luk BEIV adlı 4’üncü fonunu yöneten şirket bugüne kadar işletme, finans, sağlık, endüstri, medya ve teknoloji sektörlerine yatırım yaptı. Şirket Türkiye’de ise TÜVTÜRK’ün yüzde 33’ünü satın almasıyla hatırlanıyor.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
1.002 TL        
EURO
1.001 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.