Maliye 20 bin ev sahibinin peşinde!

19.02.2013 - 12:42 | Son Güncelleme :

Kira beyannamesinde bulunmayan ev sahiplerine yakın takip...

<ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="https://image.hurimg.com/i/hurriyet/75/0x0/66cf6d6e601c04688fbe1a8d.jpg">Bir süredir kira geliri elde eden evsahiplerinin peşinde olan Maliye, bu yıl da 20 bin ev sahibinin peşine düşecek.

Önceden hazırlanmış kira beyanname sistemini daha da yaygınlaştıracak olan Maliye, `uyumsuz` olduğunu tespit ettiği ev sahiplerinin peşine düşecek.

Önceden Maliye`nin doldurduğu kira beyanı ile ev sahibinin doldurduğu beyanname arasında fark varsa, ya da hiç beyanname vermemişse bu kişiler denetlenecek.

EV SAHİPLERİNE ÖZEL VURGU

Gelir İdaresi Başkanlığı`nın 2013 yılı performans hedefleri arasında ev sahiplerine özel yer verildi.

Gayrımenkul Sermaye İradı (GMSİ) izleme ve değerlendirme sistemi oluşturan Gelir İdaresi, öncelikle kira geliri beyan etmeyen evsahiplerini tespit etmek için bir sistem oluşturuldu. Bu sistem üzerinden, geçen yıl 894 bin 991 kişi için beyanname dolduruldu. Beyannameler başta bankalar olmak üzere çeşitli yerlerden alınan bilgiler çerçevesinde mükellef adına dolduruldu.

KİRA GELİRLERİ BEYAN EDİLECEK

2013 yılı mart ayında kira gelirleri beyan edilecek. Bu çerçevede de 1 milyon kişinin beyannamesi önceden doldurulacak. Ancak Maliye bununla yetinmeyecek. Sistem çerçevesinde uyumsuz olan yani elde ettiği kira gelirini beyan etmeyenlerin de peşine düşecek.

2012 yılında 33 bin 889 evsahibi denetlendi. 2013 yılındaki hedef ise 20 bin ev sahibi olacak. Bu ev sahipleri GMSİ izleme ve değerlendirme sisteminde tespit edilecek. Yapılan değerlendirmeye göre sayı daha da artabilecek. Uyumsuz olarak tespit edilen ev sahiplerinin kontrolü yapılacak.

SEKTÖR BİLGİ SİSTEMİ OLUŞTURULACAK

Maliye Bakanlığı `nın bu yıl öncelikli hedeflerinden birisi de sektörler ve bölgeler arasındaki uyumsuzlukları tespit etmek olacak. Bu amaçla Sektör Bilgi Sistemi (SBS) oluşturulacak. Sektörel ve bölgesel vergisel uyumsuzluklar tespit edilecek. Sektörler kapsamında uyumsuzluk gösteren 4 bin mükellefin sisteme girmesi ana hedef olacak. Kaçak girdi veya kaçak üretim yapanlardan bin kişinin de mükellef haline getirilmesi öncelikli hedef olarak belirlendi. 4 bin mükellefin sisteme girmesi sağlanacak.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.002 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.