Levi’s Türkiye’den çıkıyor mu?

14.07.2014 - 09:00 | Son Güncelleme :

Levi’s’ın, Türkiye pazarından çıkıp fabrika dahil tüm operasyonu bir distribütöre devretmeye hazırlandığı iddia ediliyor

<ımg class="yeniImg" border="0" src="https://image.hurimg.com/i/hurriyet/75/0x0/66cf58fa601c04688fbd9769.jpg">

Geçtiğimiz ay birçok çalışanıyla yollarını ayıran Levi’s’ın, Türkiye pazarından çıkıp fabrika dahil tüm operasyonu bir distribütöre devretmeye hazırlandığı iddia ediliyor.

Türkiye’de kot denilince ilk akla gelen markalardan olan Levi’s Türkiye’den ayrılıyor mu? Bu iddiayı ortaya atan haftalık Ekonomist dergisi oldu. 501 modeli ile uzun yıllar tüketicinin gönlünde taht kuran Levi’s 1986 yılında Türkiye’ye girmiş ve Çorlu’da fabrika açmıştı. Satış rekorları kırıp başarıdan başarıya koşan şirket ilk darbeyi ise 2007’de yaşanan yolsuzluk skandalıyla yaşadı. Sonrasında Levi’s Türkiye’da sular hiç durulmadı. hurriyet'in haberine göre; Sürekli yapılanmalar geçiren ve pazar payı kaybeden şirket, son genel müdür Hakan Atalay’ın Tommy Hillfger’a geçmesinden sonra bir süredir yola genel müdürsüz devam ediyordu. Bu nedenle stratejik kararlar da doğrudan yurtdışından alınıyordu. Geçtiğimiz ay Türkiye ofisinden yaklaşık 20 kişiyi işten çıkaran Levis’ın bir distribütör bulup, pazardan çıkmak istediği iddiası piyasada yüksek sesle konuşuluyor. Shaya ve özelikle Fiba gruplarıyla görüşmeler yapıldığı da dile getiriliyor.

300 NOKTADA

Levis’ın şu an Türkiye’de 300’ün üzerinde satış noktası var. Levi’s’ın Türkiye’den çıkma operasyonu Levi’s dışında Dockers markasını ve Çorlu fabrikasını da kapsayacak.

DÖVİZ KURLARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Levi’s Türkiye 2003’te Levi Strauss Asia Pacific’e bağlanmış ve yaklaşık beş yıl Singapur’dan yönetilmişti. 2007 sonunda ise Türkiye Asya Pasifik bölgesinden ayrılarak merkez üs haline getirildi. Aralarında Rusya, Azerbaycan, Suudi Arabistan, Dubai, Katar,Mısır, İsrail ve Ermenistan gibi ülkelerin bulunduğu ve toplam nüfusu 450 milyonu aşan 26 ülke Türkiye’den yönetilmeye başlandı. Bu yapılanmada Türkiye, Rusya ve Ortadoğu Bölgesi’ni yönetecek isim ise yönetim kurulu başkan yardımcısı olarak Haluk Aksoy olmuştu. Aksoy kısa bir süre sonra da Hakan Atalay’ı genel müdür olarak operasyonun başına getirdi. 2011 sonunda Türkiye merkez üs konumundan çıkarılarak Amerika’ya bağlandı. Ürün yönetimi departmanı gibi departmanlar kapatıldı. Bu arada önce Haluk Aksoy, Levis’ın yurtdışına operasyonlarında görevlendirildi, 2013’te de Hakan Atalay görevinden ayrıldı. Daha önce İstanbul ofisine bağlı olan geniş coğrafya ise tekrar Singapur’a bağlandı.

##$HABER_943519$##

7 yıl önceki büyük skandal

Levi’s’ın 2007’deki genel müdürü Sibel Üney ile Satış Direktörü Nazan Kırklar yolsuzluk iddiasıyla aniden işten çıkarılmıştı. O yıllarda yayınlanan Referans gazetesinin duyurduğu skandala göre işten çıkarmaların nedeni Beyoğlu mağazasının izin ve tadilatları gerekçesiyle şirkete kesilen 842 bin TL’lik sahte faturaydı.

Her yerde sorun yaşıyor

LEVI’S İstanbul ofisinde geçtiğimiz haftalarda yaşanan işten çıkarmalar aslında sadece Türkiye’yi kapsamıyor. Levis’s Avrupa’da da ciddi bir yapılanma içinde. Sene başında merkezden yapılan açıklamada, Avrupa operasyonunda 800 kişi ile yolların ayrılacağını açıklamıştı. Şirketten yapılan açıklamada, işten çıkartmaların daha çok yönetim katında etkili olacağı belirtilmişti.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
1.003 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.