Kredi kartı sahiplerine müjde

07.09.2015 - 10:14 | Son Güncelleme :
Kredi kartı sahiplerine müjde | Genel Haberler

BDDK, kredi kartında 9 olan taksit sayısını 12’ye çıkarmak için çalışmalarını tamamladı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) kredi kartı ve nakit çekimlerinde taksit sayısını 1 Ocak 2014’ten itibaren 9 ayla sınırlamış Telekomünikasyon, gıda ve akaryakıtta taksit uygulamasını kaldırmıştı.

##$$IHTIYACKREDIWIDGET##$$

BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben geçtiğimiz ay, kredi kartları ve tüketici kredilerinde taksit sınırlamasının, esnetilebileceğini ve konu üzerinde çalışıldığını belirtmişti. Buna göre BDDK kredi kartındaki taksit sınırlamasının esnetilmesine yönelik çalışması netleşti. BDDK, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) ile yaptığı görüşme ve finans sektöründen gelen talep doğrultusunda  taksit sayısını artıracak ön çalışma yaptı. Buna göre kredi kartına 9 olan taksit sayısı 12’ye çıkarılacak. Bazı sektörlere yönelik yapılacak esneklikte taksit sayısının artırılmasının hızlı bir şekilde düşen cari açığı yeniden artırmamasına yönelik de formül hazırlanacak. Bunun için ortak bir yol haritası belirlenecek.

Haberin Devamı

KREDİDE DE 48 AY VADE

Kredi kartındaki taksit sayısını artıracak formül ile birlikte 36 ay olan ihtiyaç kredisindeki vadenin de 48 aya çıkarılması üzerinde duruluyor. Hazırlanan söz konusu çalışma Finansal İstikrar Komitesi’nde gündeme geldi. BDDK’nın hazırladığı raporda Komite üyelerine kredi kartı yerine vatandaşın ihtiyaç kredisine yöneldiği rakamlarla anlatıldı.

KREDİ FAİZ ORANLARINI KARŞILAŞTIRMAK İÇİN TIKLAYIN...

Hazine’ye yakın kaynaklardan edinilen bilgilere göre BDDK yetkilileri, görüşmede “Kredi kartında taksit sınırlamasında cari açığı da olumsuz yönde etkilemeyecek bir şekilde düzenleme yapılabilir. Tüketici kredi kartı yerine ihtiyaç kredisine yönelme var. Ayrıca özellikle cep telefonda farklı yöntemlerle uzun vadeli taksitlerle zaten satış yapılıyor. Hem de vatandaş daha yüksek bir faiz oranıyla borçlanmak zorunda kalıyor. Bu da tüketicinin daha fazla maliyetle ürünü almasına neden oluyor” tespitini yaptı.

Haberin Devamı

ŞUBAT 2014'TE SINIRLANMIŞTI

BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben de kredi kartları ve tüketici kredilerinde taksit sınırlamasının, Finansal İstikrar Komitesi toplantısında gündeme geldiğini belirterek “Acaba bunu biraz esnetebiliriz miyiz diye konuştuk” demişti. BDDK kredi kartı ve nakit çekimlerinde taksit sayısını 1 Şubat 2014 tarihinden geçerli olmak üzere 9 ayla sınırlandırdı. Cep telefonu başta olmak üzere telekomünikasyon, gıda, kuyumculuk ve akaryakıtta taksit uygulaması ise kaldırıldı. Ancak kuyumculukta bu uygulama 10 ay sonra kaldırılarak tüketicilere kredi kartına 4 taksit ile altın alma imkanı sağlandı.


Etiketler

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
1.003 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.