Köytaş Tekstil`de Sular Durulmuyor
Yeni yönetim Alaattin Çalışkan`ı dolandırıcılıkla suçluyor...
Köytaş Tekstil`i 2 yıllığına kiralayarak yeniden üretime geçiren Köytaş İçin Güçbirliği Girişimi, firmanın eski sahibi Çalışkan Holding`in sahibi Alaattin Çalışkan hakkında sahte çek-senet ve teminatlarla bankaları ve piyasayı 17 milyon dolar dolandırdığı iddiasıyla dava açmaya hazırlanıyor. Çalışkan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alaattin Çalışkan ise iddiaların doğru olmadığını öne sürerek, Harcadıkları paraları benden çıkarmak istiyorlar dedi. Nazilli`deki girişimcilerin oluşturduğu Köytaş İçin Güçbirliği Tekstil Sanayi ve Ticaret AŞ Genel Müdürü Mehmet Demirtaş, 25 Kasım`da resmen açılışını yaptıkları fabrikayı Nazilli`ye kazandırmak amacında olduklarını söyledi. Köytaş`ın geçmişten gelen büyük miktarda borcu bulunduğunu belirten Demirtaş, Köytaş`ın bankalara ve piyasaya 14 milyon dolar borcu var. Bu borcu 2 yıl içerisinde ödemeyi planlıyoruz. Ancak şirketin eski sahibi Alaattin Çalışkan`ın, senet düzenleyerek, Köytaş çekleri kullanarak, sahte teminatlar göstererek firma üzerinden dolandırdığı 17 milyon doları üstlenmiyoruz. Bunun için Çalışkan hakkında piyasayı ve bankaları dolandırdığı iddiasıyla dava açacağız dedi. Köytaş`ın 10 bin 500 ortağının ve 300 işçisinin mağdur olduğunu ifade eden Demirtaş, şirkete ait 7 arabanın da kayıp olduğunu söyledi.
CİRO HEDEFİ 15 TRİLYON;
Şirketi, dönem sonlarında ödenmek üzere yıllık 1 milyon marka kiraladıklarını kaydeden Demirtaş, özellikle İstanbul ve Denizli piyasasına fason üretim yaptıklarını söyledi. Demirtaş, şu bilgileri verdi: İstanbul`dan Şark Tekstil, Denizli`den Panayırcı Tekstil, Emin Tekstil, Girgin Tekstil, Küçüel firması, Elçi Tekstil, Gürel Tekstil ve Altınbaşak Tekstil çalıştığımız firmaların arasında yer alıyor. Ayda 3 milyon metre üretimimiz var. Yıllık 15 trilyon lira ciro hedefliyoruz. Şu an 256 işçimiz var. Köytaş`ı Nazilli`ye yeniden kazandıracağız.
ÇALIŞKAN; KÖYTAŞ`IN ALTINDA KALACAKLAR;
Çalışkan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alaattin Çalışkan, Köytaş için Güçbirliği Girişimi yöneticilerinin iddialarının doğru olmadığını ifade ederek, Bunlar Nazilli`de yüksek faizlerle para toplamışlar. Bu parayı harcamışlar. Şimdi de para bulmaya çalışıyorlar dedi. Çalışkan, Biz halka açık bir şirketiz. Bağımsız denetçi raporları var. 17 milyon dolarlık bir dolandırıcılık mümkün değil. Bu nedenle şahsıma yönelik bu tür iddialarda bulunuyorlar dedi. Köytaş`ın bankalara yaklaşık 12 milyon dolar borcu olduğunu belirten Çalışkan, Bizim gayri resmi hiçbir davranışımız olmadı. Yönetimi geçen yıl yabancılara bıraktık. Ancak Nazilli`deki çıkar gruplarının engelleriyle karşılaştık. Bundan dolayı yabancılar çekip gitti. Bunlar ne yaptıklarını bilmiyor. O insanların provokasyonundan dolayı cezaevinde yattım. Ancak Köytaş`ın altında kalacaklar
YÖNETİMİ ALABİLİRİM
Köytaş`da yüzde 30 oranında hissesi olduğunu iddia eden Çalışkan, Yargıtay`ın, şirkete kayyum atanması kararını bozduğunu, hukuksal olarak şirketin yönetimini alabileceğini söyledi. Çalışkan, şöyle devam etti: Bir girişimci olarak Köytaş`ı bugünlere getirdim. Köytaş`ı kim bilirdi? Bugün Avrupa`daki firmalar tanıyor. 4-5 yıldan beri zor duruma düştük. Bu ülkede girişimci insanlar gerekli desteği bulamadı. İstesem şimdi fabrikayı herşeyiyle çalıştırabilirim. Ama bu ortamda da yeniden yönetimi almayı istemiyorum. (DÜNYA)