KOBİ’lerin içi artık daha rahat

26.04.2013 - 10:20 | Son Güncelleme :

<ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="https://image.hurimg.com/i/hurriyet/75/0x0/66cf6a70601c04688fbe094f.jpg">Bağımsız araştırma kuruluşu Canalys, üst üste ikinci kez KOBİ’lerin içerik güvenliği pazarında Trend Micro’nun pazar lideri olduğunu ilan etti.

Bağımsız araştırma kuruluşu Canalys’in dünya çapında gerçekleştirdiği son çalışmasında Trend Micro, KOBİ pazarı içerik güvenliği segmentinde en yüksek pazar payıyla liderliğini korudu. 2011 yılından sonra 2012’de de pazarın lideri olan Trend Micro, Worry-Free iş güvenliği çözümüyle KOBİ’lere güven vermeyi sürdürdü.

“Yıllardan bu yana kendilerini korumak için bizlere güvenen tüm KOBİ’lere teşekkür ediyoruz. Ayrıca dünya çapındaki iş ortaklarımıza da Trend Micro’nun KOBİ pazarında pazar liderliğini korumasına yardımcı olduğu için minnettarız. Trend Micro için iş ortaklarından oluşan kanal yapısı çok önemli ve Trend Micro’nun Worry-Free güvenlik çözümlerini temsili, satışı ve desteği için kendilerini yetkili görüyoruz.” diyen Trend Micro KOBİ Pazarlama Direktörü Magi Diego sözlerini şu şekilde tamamladı: “Canalys’in yaptığı ankette de görüldüğü gibi, diğer içerik güvenliği sağlayıcılarının önüne geçerek Trend Micro çözümlerini dünya çapında daha fazla tercih edilmesini sağlayan iş ortaklarımıza teşekkürü bir borç biliriz.”

BANKA KREDİLERİNİ KARŞILAŞTIRMAK İÇİN TIKLAYIN...

2012 yılı için KOBİ segmentinde içerik güvenliği piyasası eğilimlerini ortaya koyan Canalys raporunda, 100 kişiden daha az çalışana sahip olan küçük işletmelerin harcamaları, toplam kurumsal içerik güvenliği pazarının yüzde 28.4’ünü (2.3 milyar dolar) temsil etti. Çalışmaya göre, 2011 yılına göre bu segmentte %5.4 oranında artış görüldü. Canalys’in öngörülerinde, 2012’den 2016’ya kadar bu piyasanın yıllık %7.4 oranında büyüyeceği bildirildi. Raporda, 2013 yılı sonunda piyasanın 2012’ye göre, %10.4 oranında artış göstererek 2.5 milyar dolarlık hacme ulaşacağı öngörüsü yer aldı.

KOBİ’ler için BT gün geçtikçe karmaşıklaşıyor

Artan BT karmaşası ve kendi cihazını getir (Bring your own device – BYOD) gibi eğilimlerin hız kazanmasıyla küçük işletmelerin her geçen gün güvenlik endişeleri artıyor. Sosyal medyanın kullanımı ve bulut bilişim hizmetlerinin adaptasyonu da aynı paralelde gelişiyor. BYOD kavramıyla birlikte işletme sahipleri, birçok cihazda aynı anda koruma sağlamanın önemini kavramaya başlıyor.

Trend Micro’nun LinkedIn üzerinden gerçekleştirdiği ankete katılan küçük işletme temsilcilerinin %62’si mobil cihazlardaki şirket verilerinin güvenliğinden endişe duyuyor. Bu işletmelerin sadece %20’sinde Android tabanlı cihazlar için üretilen bir güvenlik uygulaması yüklenmiş durumda. Bunun yanında siber suçlular tarafından banka hesaplarından para çalındığı gerekçesiyle mahkemeye başvuran KOBİ sayısı da hızla artıyor. Tahminlere göre, ABD ve Avrupa’da KOBİ’lerden çalınan miktar 1 milyar doları buluyor. Çoğu KOBİ’nin yeterli BT kaynağı bulunmuyor ve BT danışmanları ya da hizmet sağlayıcılarından ihtiyaç duydukları çözümleri bulması konusunda güveniyor.

Canalys Analisti Nushin Vaiani, “Geçtiğimiz yıl piyasada güvenlik çözümlerine daha fazla rağbet vardı. Hem de birçok işletme, zorlu ekonomik koşullar nedeniyle bütçe kısıtlamalarına gitmişti. Trend Micro gibi sağlayıcılar, terzi usulü özel çözümler sunarak rekabetçi fiyat noktalarında daha fazla seçenekle bu duruma tepki verdiler.” sözleriyle piyasadaki durumu özetledi.

Trend Micro Worry-Free iş güvenliği çözümleri kolay kullanımı ve maliyet etkin yaklaşımıyla KOBİ’lere özel olarak tasarlandı. Bu çözümle birlikte işletmeler, etkin güvenliğe basit yönetim ve düşük kaynak ihtiyaçlarıyla sahip olma şansı yakaladılar ve güvenlik endişelerinden arınarak kendi işlerine odaklanabildiler.
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
1.002 TL        
EURO
1.001 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.