Japon Akai, 292.5 Trilyon Borçla Battı

04.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

Dünyanın en ünlü hi-fi şirketlerinden Akai resmen iflas etti. 47 milyar yen (292.5 trilyon lira) borcu olan ünlü Japon şirketi Akai Electric, dün Tokyo Ticaret Mahkemesi`ne başvurarak iflasını açıkladı. Akai Japonya`da Nisan ayında yürürlülüğe giren ve iflas eden şirketleri alacaklılarına karşı koruyan yasadan istifade edecek. Yeni yasa gereği Ticaret Mahkemesi ya firmayı tasfiye edecek yeni yöneticiler atayacak, ya da şirkete alıcı arayacak.


Akai, 1923 yılında otomobil ve radyo parçaları üretmek üzere kuruldu. Akai daha sonra hi-fi ve radyo sanayiine girerek alanında dünyanın en iyi tanınan markalarından biri haline geldi.Ancak yenin dolar karşısında hızlı değer kaybı, satışlardaki düşüş ve yeni piyasalara girmekteki gecikmeler yüzünden Akai 1990`ların başında krize girdi. Taşınmazlarını satarak, personel sayısını azaltarak krizi atlatmaya çalışan, hatta merkezini Hong Kong`a taşıyan Akai sonunda iflasını istemek zorunda kaldı. Akai hisselerinin Tokyo Borsası`nda dünden itibaren işlemleri durdu. (HÜRRİYET)


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
1.002 TL        
EURO
1.001 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.