HSBC Bank Demirbank`a talip

12.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

Kulislerden sızan bilgiye göre İngiliz HSCB Bank, Demirbank`ı satın almak için Cıngıollıoğlu ailesi ile birlikte.

Kulislerden sızan bilgiye göre İngiliz HSCB Bank, Demirbank`ı satın almak için Cıngıollıoğlu ailesi ile birlikte Ankara`da görüşmeler sürdürüyor. Demirbank`ın Tasarruf Mevduatı ve Sigorta Fonu`na devri son günlerin en çok konuşulan konularından biri.Demirbank çalışanları hükümetin zincirleme panik kararlarla ülkeyi yeni bir borç batağına ittiğini ileri sürüyor. Onlar bankalarını patronlarına geri verilsin diye kampanyalar yürütürken, Ankara`da bankanın geleceğini ilgilendiren sıcak temasların yapıldığı konuşuluyor. Kulislere sızan bilgilere göre, dünyanın en büyük yatırım bankalarından İngiliz HSBC, Demirbank`ı satın almak için görüşmeler sürdürüyor. Buna göre Cıngıllıoğlu Grubu, bankasını geri isterken, bankanın son krizde uğradığı zararın yeni ortağı olacak HSBC tarafından kapatılacağı taahhütünü veriyor. Yeni genel müdür Engin Akçakoca ve ekibi bankada incelemelerini sürdürüyor. HSBC bu konu için sürpriz bir isim değil. Sema Cıngıllıoğlu bankaya el konulmasının ardından şu değerlendirmeyi yapmıştı:
Birileri büyük oyun oynuyor. HSBC ile ortaklık görüşmeleri yapıyorduk. Bu bazı çevreleri kıskandırmaya ve korkutmaya yetti. Bu ortaklığı engellemek istediler ve Demirbank ellimizden alındı. Ancak herşey bitmedi. Bankanın incelemeler yapıldıktan sonra iade edileceğine inanıyorum


İncelemeler devam ettiği için Demirbank`ın riski hakkında bir bilgi henüz ortaya çıkmış değil. Fon yasa gereği bankanın sermayesi kadar bir miktarı 275 trilyon lirayı bankaya aktardı. Merkezi Londra`da bulunan HSBC Grubu, bireysel, ticari, kurumsal ve yatırım bankacılığı ile sigortacılık alanlarında Asya-Pasifik Bölgesi, Avrupa, Kuzey ve Güney Amerika, Ortadoğu ve Afrika kıtalarında faaliyet gösteren bir grup. Dünyanın 82 ülkesinde 5.000 şube ve ofisi ile 20 milyonun üzerinde müşterisine 150.000`in üzerinde personeli ile hizmet veriyor. Türkiye`deki tek İngiliz bankası olan HSBC, 1990 yılında İstanbul`da Midland Bank olarak kuruldu. Yüzde 100 yabancı sermayeli bir banka olan Midland Bank`ın ismi 1999 yılında HSBC Bank olarak değiştirildi. Türkiye`de 1990 yılından itibaren kurumsal bankacılık alanında ve sermaye piyasalarında faaliyet gösteren HSBC, 1997 yılından bu yana da bireysel bankacılık hizmetleri sunmaya başladı. Bu arada HSBC Bank bünyesindeki HSBC Yatırım Genel Müdürlüğü`ne Ahmet Erelçin getirildi. Erelçin, daha önce Demir Yatırım`ın Genel Müdürlüğü`nü yürütüyordu.
Akbank ve Garanti Bankası`nın birleşeceği haberi de bir süredir finans piyasalarında dolaşan diğer söylenti. Fakat iki bankanın yetkilileri bunu kabul etmiyor. (YENİ BİNYIL)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.000 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.