Her eve baz istasyonu

24.06.2013 - 10:05 | Son Güncelleme :

Evlere baz istasyonlarını taşıyacak olan ‘Femtocell’ teknolojisi için yapılan çalışmalar hızlandı

<ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="https://image.hurimg.com/i/hurriyet/75/0x0/66cf67fa601c04688fbdfb31.jpg">Evlere baz istasyonlarını taşıyacak olan ‘Femtocell’ teknolojisi için yapılan çalışmalar hızlandı. Mobil internet hızını artıracak olan yeni teknolojiyle kullanıcılar kişiye özel 3G bağlantısına sahip olacak.

BAZ istasyonlarını evlere taşıyacak teknoloji olan Femtocell için ilk adımlar atılıyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK), mobil internet kullanıcılarına daha hızlı veri trafiği sağlayacak teknolojinin düzenlemesi üzerinde çalıştığını açıkladı.

KİŞİYE ÖZEL 3G

3G’nin çekmediği yer bırakmayacaklarını belirten Yıldırım, her evin ADSL gibi kendine özel 3G hizmeti olacağını dile getirdi. Yıldırım, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK), Femtocell cihazları için düzenleme yaptığını belirterek, söz konusu cihazların devreye girmesi ile 3G’nin ulaşmadığı ya da yoğunluk sebebiyle sağlıklı hizmet alınamadığı ev ve kurumlara 3G hizmeti götürülebileceğini söyledi.

TÜM GSM TARİFELERİNİ KARŞILAŞTIRMAK İÇİN TIKLAYIN...

UCUZ OLACAK

Femtocell cihazların şebeke cihazı olarak adlandırılmasına karşın telsiz ücretlerinden muaf tutulacağının altını çizen Yıldırım, sözlerine şu şekilde devam etti: “Bu cihazlardan telsiz ücreti de almayacağımız için operatörlerden bu cihazları alacak olan vatandaşlarımız 3G hizmetini daha uygun fiyata alabilecekler. Artık vatandaşımız uygun fiyata kişiye özel 3G’ye kavuşacak, bu sayede 3G çekmeyen yer de kalmayacak. Femtocell sistemleri, kablosuz şebekeden bağımsız olması nedeniyle işletmecilerin şebeke karışıklığını azaltacak. İşletmecilerin makro şebekelerindeki yoğunluğun bir kısmının sabit şebekelere kaydırılması suretiyle kule ve konvansiyonel baz istasyonlarının üzerindeki yük de önemli ölçüde azalacak.”

MİLYONLAR KULLANIYOR

ADSL modemleri üzerinden veri 3G hızında internet sağlayan Femtocell teknolojisinin genişbant internet abone sayısını arttıracağını sözlerine ekleyen Yıldırım, otomasyon hizmetlerinin daha fazla kullanması da sağlayacağını ifade etti. 2010’da kullanılamaya başlayan Femtocell teknolojisi ABD, İngiltere ve Japonya başta olmak üzere birçok ülkede kullanılıyor. 2010 sonunda küresel çapta 2 milyon Femtocell modem satışı gerçekleşirken, 2014’te bu rakamın 12 milyona ulaşması bekleniyor.

Nasıl çalışıyor?

FEMTOCELL cihazları evlerin içine uygulanabilen ve yaklaşık ADSL modemler boyutundaki baz istasyonlarıdır. Sistem ev veya ofis gibi ortamlardaki mevcut internet bağlantısını kullanarak çalışıyor. Femtocell modemi, eve gelen internete bağlanıyor. Bağlantı 3G’ye dönüştürülerek görüşmeler ve veri trafiği evdeki baz istasyonundan sağlanıyor. Baz istasyonuna yakınlık dolayısıyla alınan verilerde zayıflama olmuyor.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
1.002 TL        
EURO
1.001 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.