G-20`den ne sonuçlar çıktı?
G-20 ülkeleri, birçok gelişmiş ekonomide genişlemeci para politikasının sürmesi gerektiğini bildirdi
G-20 ülkeleri, birçok gelişmiş ekonomide genişlemeci para politikasının sürmesi gerektiğini bildirdi.
G-20 ülkeleri, birçok gelişmiş ekonomide genişlemeci para politikasının sürmesi gerektiğini bildirdi ve büyümeyi önümüzdeki 5 yılda 2 trilyon doların üzerine çıkarmak için koordine bir şekilde destekleme kararını yineledi.
Sidney`de bu hafta sonu gerçekleştirilen G-20 ülkeleri maliye bakanları ve merkez bankası başkanları toplantısı sonrasında yayınlanan bildiride, teşviklerin geri çekilme zamanının fiyatlar ve büyüme görünümlerine bağlı olacağı ifade edildi. Grubun, kolektif gayrısafi yurtiçi hasıla üretimini mevcut politikalar ile ulaşılmak istenen yüzde 2`nin üzerine çıkarmayı hedefleyeceği de belirtildi.
DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...
Raporda, Küresel ekonominin hâlâ bazı bölgelerde talep zayıflığı ile yüzleştiği konusunda hemfikiriz ve büyüme hâlâ vatandaşlarımızın gelişim isteklerini karşılamak adına iş gücüne dönemeri için gerekli olan oranların altında denilirken, Finansal piyasalarda son dönemdeki volatilite, yüksek seviyedeki kamu borçları, süregelen küresel dengesizlik ve bazı ekonomilerin devam eden zayıf noktaları, yöentilmesi gereken zorlu görevlerin varlığının sürdüğüne dikkat çekiyor sözleri yer aldı.
Güney Afrika, Brezilya ve Hindistan`ın da dahil olduğu ülkeler, Fed`in tahvil alımlarını azaltmaya başlama kararıyla para birimlerinin olumsuz etkilendiği görüşünü ortaya koyarken, gelişen piyasa yetkilileri ABD`yi azaltmanın yarattığı etkileri gözden geçirmeye çağırdı. G-20 üyesi bütün ülkelerin merkez bankaları, yapılan açıklamada, dikkatlice ayarlanan ve bildirilen para politikalarına devam edileceğini söylediler.