Elektrik krizi yolda...

16.12.2013 - 11:09 | Son Güncelleme :

Doğalgaz ve elektrik dağıtımındaki sıkıntılar evleri de vurabilir

<ımg hspace="10" vspace="5" src="https://image.hurimg.com/i/hurriyet/75/0x0/66cf6288601c04688fbdd6b7.jpg" align="right">EÜAŞ`ın santrallerinin ikincil yakıta geçmesi nedeniyle, önümüzdeki günlerde elektrik ve doğalgaz kesintilerinin konutları da vurması bekleniyor.

Doğalgaz ve elektrik dağıtımındaki sıkıntılar sanayiden sonra evleri de vurabilir. Özellikle İstanbul ve Trakya bölgesi şu anda sıkıntılı yer olarak görülüyor. Bu sorunun ne kadar süreceği ile belirsiz Soğuk hava ve doğalgaz iletim hatlarındaki yaşanan kompresör problemleri nedeniyle EÜAŞ doğalgaz santralleri ikincil yakıta geçti, bu koşulların devamı halinde hem elektrik hem de doğalgaz dağıtımında sanayide başlayan aksamaların konutlara da yansıması bekleniyor.

Reuters`ın sorularını yanıtlayan yetkililer bu sorunun ne kadar süreceğini öngöremediklerini ve sanayi şirketlerinde üretimde aksamalara yol açtığını söyledi. Yetkililer özellikle çelik sektöründe birkaç gündür üretim aksamaları gözlendiğini söyledi.

10 İLDE ELEKTİRİK KESİNTİSİ!

Konuyla ilgili bilgi veren bir enerji şirketinin üst düzey yöneticisi, Özellikle İstanbul ve Trakya bölgesinde sıkıntı yaşanıyor. Bunun en önemli nedenlerinden birisi de Ambarlı`daki doğalgaz kompresörünün tam kapasite çalışmaması diye konuştu.

Özel sektöre ait doğalgaz santrallerinde zaman zaman basınç düşüklükleri nedeniyle yüzde 5-10 civarı kapasite düşüşleri yaşandığını belirten yetkili, Devlet önlem olarak EÜAŞ`a ait doğalgaz santrallerini ikincil yakıtlara geçirdi. Ancak özel sektöre bu konuda henüz bir talep gelmedi dedi.

ZAMAN ZAMAN SIKINTILAR OLABİLİYOR

Radikal gazetesinin haberine göre, Enerji Bakanı Taner Yıldız Ankara `da katıldığı bir toplantıda kış ayları ile artan doğalgaz tüketimine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yıldız şöyle konuştu: 10 Aralık`ta yaklaşık 200 milyon metreküplük günlük tüketime yaklaştık, 197 milyon metreküp. Belki bugün 200 milyon metreküpleri bulabilecek. Olumsuz hava koşullarının, kış şartlarının bulunduğu bir mevsimdeyiz.

Tabii ki gerek meskenlerimizin gerek sanayi kuruluşlarımızın gerekse doğal gazdan elektrik üreten santrallerimizin hep birlikte en fazla çekişinin bulunduğu bir ortamdayız. O yüzden diyoruz ki biz kendimize bahar muamelesi yapmayalım, çünkü şu anda kış ayındayız ve atmosfere açık bir işletmeden kaynaklanan zaman zaman sıkıntılar olabiliyor.

Toplam tüketimde 365 gün içerisinde yaklaşık 8-10 günlük toplam arzın aşıldığı, talebin daha da arttığı ortamlara yaklaşabiliyoruz. O yüzden bu günlerde arkadaşlarımız da teyakkuz halinde ve daha hassas bir işletmecilik yapmaya gayret ediyorlar, çalışıyorlar


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
1.002 TL        
EURO
1.001 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.