Bilgisayarlar bilim için birleşti
Bilim adamları farklı mekanlardaki kişisel bilgisayarları (PC) , kullanıcılarının rızasını dahi almadan birlikte çalıştırabildi
NASIL YAPILIYOR?
İnternet üzerinde gönderilen her bilgi iki bilgisayar arasında seyahat ederken birbirinden bağımsız küçük parçalara ayrılarak taşınır. Her paketin üzerinde kaynağı, gideceği yön ve dosya büyüklüğü konusunda bilgiler bulunur. Bir web sunucusu ya da PC, başka bir bilgisayardan gelen bir veri aldığında karşı bilgisayardan gönderildiği belirtilen bit sayısıyla alınan bit sayısının eişt olup olmadığını belirlemek için hızlı bir hesaplama gerçekleştirir. Bit sayılarının eşit olmaması durumunda bilgisayar gelen dosyanın bozuk olduğuna karar verir ve dosyayı açmaz. Bu ölçümü sürecini, internetin temel standatlarından biri olan Transmission Contol Protocol (İletişim Kontol Protokolü - TCP) yönetir.
ABD’nin Indiana eyaletindeki Notre Dame Üniversitesi’nde görevli fizik ve bilgisayar mühendisliği bölümleri işte bu protokolü sadece hata düzeltme hesapları değil, diğer başka hesaplar yapmak için de kullanıyorlar. İnternete bağlanan her kullanıcı TCP protokolünü kullanmak zorunda olduğundan, kendi rızaları dışında bilgisayarlarının kullanılmasına engel olamıyorlar. Nature dergisinde yayınlanan gelişmenin bu yanı, şimdiden etik tarışmalar yaratacağa benziyor.(ntvmsnbc.com)