Bank Asya başkanlığı pas geçti

27.05.2014 - 09:34 | Son Güncelleme :

Bank Asya’nın, Türkiye Katılım Bankaları Birliği’nde sıra kendilerinde olmasına rağmen 2014-2016 dönemi için başkanlıktan feragat ettiği öğrenildi

<ımg class="yeniImg" border="0" src="https://image.hurimg.com/i/hurriyet/75/0x0/66cf5bf5601c04688fbdaa13.jpg">

17 Aralık süreci sonrası Gülen Cemaati’ne yakınlığı ile gündeme gelen katılım bankası Bank Asya’nın, Türkiye Katılım Bankaları Birliği’nde sıra kendilerinde olmasına rağmen 2014-2016 dönemi için başkanlıktan feragat ettiği öğrenildi.

Türkiye Katılım Bankaları Birliği’nin (TKBB) bugün gerçekleşecek olan seçimli genel kurulunda başkanlık sırası Bank Asya’da olduğu halde bundan vazgeçtiği öğrenildi. hurriyet.com.tr'den Hülya Güler'in haberine göre; dört üyeli TKBB’de her bankanın genel müdürü sırayla başkan oluyor. Bu teamüle göre başkanlık sırası Bank Asya Genel Müdürü Ahmet Beyaz’ın başkan olarak seçilmesi beklenirken, bankanın başkanlık sırasını bu seferlik pas geçmeye karar verdiği belirtildi Kulislerde sıranın yeniden başa dönülerek Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk’e geçeceği konuşuluyor.

4 katılım bankasının üye olduğu TKBB’de başkan üyelerin kendi aralarında anlaşması sonucunda sırayla belirleniyor. Başkanlık görevini ilk olarak 2008-2010 yılları arasında Türkiye Finans’ın o dönemki Genel Müdürü Yunus Nacar üstlenmişti. 2010-2012 arasında Albaraka Türk Genel Müdürü Fahrettin Yahşi yürütürken, 2012-2014 döneminde de birlik Başkanlığı’nı Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan üstlenmişti. Dolayısıyla sıra bugüne kadar bu görevi hiç üstlenmeyen Bank Asya’da idi.

##$HABER_937365$##

ZATEN ÇOK YOĞUNUZ

Ancak bir süredir kulislerde 17 Aralık sürecinde Fethullah Gülen cemaatine yakınlığı ile gündeme gelen Bank Asya’nın başkanlığa gelmesine ekonomi yönetiminin sıcak bakmadığı konuşuluyordu. Banka Asya Genel Müdürü Ahmet Beyaz’ın da yakın çevresine başkanlık konusunda çok ısrarcı olmadıklarını belirterek, “zaten iş yoğunluğumuz çok fazla, kendi işlerimize odaklanmak istiyoruz” dediği öğrenildi.

Kamu da katılım bankası kuruyor

Türkiye’de faizsiz bankacılık esaslarına göre faaliyet yürüten 4 katılım bankası bulunuyor. Sektörün aktif büyüklüğü 2013 sonunda 100 milyar liraya yaklaşırken, Türkiye’de faaliyet gösteren katılım bankaları arasında Bank Asya, Albaraka Türk, Kuveyt Türk ve Türkiye Finans bulunuyor.

Ekonomi yönetimi Türkiye’de katılım bankacılığının gerçek potansiyelini henüz yakalayamadığı düşüncesiyle 3 kamu bankası olan Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıf Bank’ın da katılım bankası kurması yönünde karar aldı. Ziraat Bankası’nın bu konudaki çalışmalarının bu yıl içinde tamamlanması bekleniyor.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
1.002 TL        
EURO
1.001 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.