Bakan Uraloğlu: e-Devlet'te 8 bin 200 hizmet var

28.05.2024 - 14:08 | Son Güncelleme :
Bakan Uraloğlu: e-Devlet'te 8 bin 200 hizmet var | Genel Haberler

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “E-Devlet Kapısı üzerinde 2008 yılındaki hizmet sayısı 22 iken bu gün 8 bin 200 hizmet E-Devlet Kapısı üzerinden gerçekleştirilebilmektedir. 27 Eylül 2023 tarihinde Avrupa Komisyonu tarafından yayımlanan 2023 yılı e-Devlet Kıyaslama Raporu’na göre ülkemiz 35 ülke arasında 10’uncu ülke konumundadır” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, TBMM Dijital Komisyonu’nda milletvekillerine bilgi verdi. Uraloğlu, elektronik haberleşme sektöründe 19 farklı yetkilendirme alanında 455 şirket tarafından 834 farklı yetki belgesiyle hizmet sunulduğunu belirterek, “Elektronik haberleşme sektöründe ülkemizde sabit ve mobil geniş bant internet abone sayısı 93,3 milyona ulaşmış durumdadır. Bunun yaklaşık 19,5 milyonu sabit hatlardan, geri kalan 73,5 milyona yakını da mobil hatlardan sağlanmaktadır. Fiber uzunluğumuz 562 bin kilometreye ulaşmış durumda ve son üç yılda yaklaşık 4,5 kat artış göstermiştir. Fiber geniş bant abone sayımız yıllık ortalama yüzde 20 artarak 6,7 milyona ulaşmıştır. Yine, FTTH Council’e göre, ülkemiz son yıllarda fiber abone yaygınlık artışı konusunda 39 Avrupa Birliği ülkesinde de ikinci sırada yer almaktadır. Sabit geniş bant hizmetlerde 2013 yılında abonelerimizin yüzde 71’inin 4 ila 10 mbps arasındaki internet hızı artık bugün yüzde 78’in de 16 mbps ve üzerine çıkmış durumdadır” ifadelerini kullandı.

E-devlet uygulaması hakkında bilgi veren Bakan Uraloğlu, “2010 yılı kullanıcı sayısı yaklaşık 2 milyon iken bugünkü kullanıcı sayısı 65 milyona ulaşmıştır. Yani çocukları vesaire çıktığımız zaman, aşağı yukarı nüfusumuzun tamamının E-Devlet Kapısı’nı kullandığını söyleyebilirim. E-Devlet Kapısı üzerinde 2008 yılındaki hizmet sayısı 22 iken bu gün 8 bin 200 hizmet E -Devlet Kapısı üzerinden gerçekleştirilebilmektedir. 27 Eylül 2023 tarihinde Avrupa Komisyonu tarafından yayımlanan 2023 yılı e -Devlet Kıyaslama Raporu’na göre ülkemiz 35 ülke arasında 10’uncu ülke konumundadır. Raporda Kullanıcı Odaklılık, Şeffaflık, Anahtar Kolaylaştırıcılar ve Sınır Ötesi Hizmet olmak üzere dört başlık altında ülkeler sıralanmıştır. Endekste E-Devlet Kapısı’nın en iyi performans gösterdiği başlık Kullanıcı Odaklılık olurken tüm ülkeler arasında Türkiye üçüncü sırada yer almıştır. Şeffaflık ve Anahtar Kolaylaştırıcılar başlıkları kapsamında Türkiye altıncı sırada. Sınır Ötesi Hizmetler başlığının alt başlıklarından olan Sınır Ötesi Kullanıcı Desteği kapsamında ülkemiz Malta, Hollanda, Estonya ve Lüksemburg’la beraber 100 tam puan alarak birinciliği paylaşmıştır” dedi.


Etiketler

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
1.004 TL        
EURO
1.001 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.