Az para ile nasıl iş kurulur?

12.09.2014 - 06:00 | Son Güncelleme :

Birçok girişimci güzel fikirler üretip bunları az miktar para ile gerçekleştirmenin hayalini kurar

<ımg class="yeniImg" border="0" src="https://image.hurimg.com/i/hurriyet/75/0x0/66cf54fd601c04688fbd8195.jpg">

Birçok girişimci güzel fikirler üretip bunları az miktar para ile gerçekleştirmenin hayalini kurar.

Az para ile bir iş kurabilmek için bazı kurallara dikkat etmek lazım. Bu kurallar dikkate alınmadığı takdirde, sizin için pahalı bir dönem başlayabilir.  

Öncelikle yapacağınız işi planlamalısınız. Plan yapmadan bir girişimde bulunursanız, yatıracağınız paralar size bir kazanç getirmez.

Hayalinizi gerçekleştirmeniz için dikkate alınması gereken en önemli kuralları sıraladık.

Kaynak: http://www.entrepreneur.com/article/236961



<ımg class="yeniImg" border="0" src="https://image.hurimg.com/i/hurriyet/75/0x0/66cf54fe601c04688fbd8197.jpg">

1.) Bilginizin çerçevesinde bir iş kurmanız lazım

Bilginize ve tecrübelerinize uygun bir girişim olmalı. Kimsenin bilgisine ve yardımına muhtaç kalmadan, işinizi kurmalısınız. 



<ımg class="yeniImg" border="0" src="https://image.hurimg.com/i/hurriyet/75/0x0/66cf54fe601c04688fbd8199.jpg">  

2.) Herkese yaptığınız işi anlatın

Yapacağınız işi ailenize, arkadaşlarınıza, eski meslektaşlarınıza ve ilerde ortak olacağınız şirketlere anlatınız. Telefon, e-mail ya da Sosyal Medya’dan yaptığınız paylaşımlarla işinizin tanıtımını yapmış olursunuz.

Aileniz ve arkadaşlarınız kendinizi geliştirmenizde yardımcı olur. Eski ortaklarınızın işinizi profesyonel çevrelerde tanıtabilmelerin olasılığıda var. Bu tür gerilla pazarlama stratejilerin, işinizin daha geniş bir kitleye ulaşmasına sebep olur.

  

<ımg src="https://image.hurimg.com/i/hurriyet/75/0x0/66cf54fe601c04688fbd819b.jpg"> 

3.) Fazla harcamalar yapmayın

Bir iş kurduğunuzda fazla para harcamamaya dikkat etmelisiniz.  Örneğin, kartvizit çıkardığınızda en pahalısını seçip gereksiz masrafların altına girmemeye dikkat etmelisiniz.



<ımg class="yeniImg" border="0" src="https://image.hurimg.com/i/hurriyet/75/0x0/66cf54ff601c04688fbd819d.jpg">

4.) Kredi kartı borcuna dikkat

Yeni bir iş kurduğunuzda ilk yapacağınız adım kredi almaktır. Şirketiniz için yeni bilgisayarlar, telefonlar gibi çeşitli ofis malzemeleri almanız gerekebilir. Fakat kredi almanın avantajı olduğu kadar riskleri de var. Her şeyi kredi kartınızla ödemek yerine, şirketinizin hesabından ödensin. 



<ımg class="yeniImg" border="0" src="https://image.hurimg.com/i/hurriyet/75/0x0/66cf54ff601c04688fbd819f.jpg">

5.) Ücretsiz pazarlama imkânlarından ve reklamlardan faydalanın

Yeni müşterilere en kolay ulaşım sosyal medyadan gerçekleşir. Yerel medyalardan da destek alıp hedefinize ulaşabilirsiniz. Bu fırsatları değerlendirirseniz, fazla para harcamadan geniş bir kitleye ulaşmış olursunuz. Hem ekonomik hem de etkili bir yöntem.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
1.002 TL        
EURO
1.001 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.