Antepfıstığında Revizyon İsteği
Üreticiler ve ihracatçı firmalar yapılması istenen revizyon konusunda dikkatli olmalılar. ABD`nin, revizyon istemisinin gerçek nedenini kesin olarak bilemiyor olmamıza karşın, bu konuda üzerimize düşeni yapmak zorundayız. Antepfıstığının, kalibresi, rengi, tadı ve nem oranı gibi özellikleri konusuda yeni düzenlemeler yapılması kaçınılmaz olabilir.
Revizyonun ne zaman yapılacağı konusunda kesin bir tarih belirlenmemekle birlikte dış pazarlarda yer bulabilmemiz açısından revizyona hazır olmak zorundayız.`` Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Köksal da konuşmasında, son yıllarda fındık, fıstık, incir, üzüm gibi ürünlerde aflatoksinin önlenmesinin büyük önem kazandığına dikkati çekti. Prof. Dr. Köksal, nem oranı ile ilgili olan aflotoksin konusunun çok önemli olduğuna da dikkati çekti.
(FİNANSAL FORUM)