Andımız kalktı, kamuda türban serbest
Resmi Gazete`de yayımlanan genelge ile bu düzenleme resmen hayata geçmiş oldu
<ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="http://i.bigpara.com/i/55big/349erdogantayyip2.jpg">Demokratikleşme Paketi içinde yer alan kamuda başörtü serbestliği ile ilgili idari düzenleme gerçekleşti. Resmi Gazete`de yayımlanan genelge ile bu düzenleme resmen hayata geçmiş oldu.
ımg>Demokratikleşme paketi çerçevesinde ilan edilen kamuda başörtüsü serbestliği bugünden itibaren hayata geçti.
İdari düzenlemeler başlığında pakette bulunan reform ile ilgili düzenleme Başbakan Tayyip Erdoğan`ın Bayramdan önce yetiştireceğiz mesajı ile aynı gün gerçekleştirildi ve kamuda başörtüsü ile çalışmanın önündeki engel madde kaldırıldı. Resmi Gazete`de yayımlanan düzenleme ile kamuda bir dönem resmen kapanmış oldu.
KOBİ HABERLERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...
BAŞBAKANLIK GENELGESİ
Başbakan Erdoğan`ın dün akşam kameraların karşısına geçerek düzenlemelerin bayramdan önce hayata geçirileceğini ifade etmesinin ardından Resmi Gazete`de yayınlanan Başbakanlık Genelgesi ile 1982 tarihli Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmeliği`nin 5`inci maddesinde değişiklik yapıldı.
Kamuda bayan personelin giyimini sınırlandıran ve başörtüsü ile çalışmasını engelleyen ifadeler ve madde yönetmelikten çıkarıldı. Kamuda bir dönemi kapatıp yeni bir dönem açan düzenlemede, `resmi elbise giymek zorunda olan, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları, emniyet mensupları ve yargıda ise hakim ve savcılar `bunun dışında tutuldu.
ANDIMIZ DA KALKTI
Erdoğan`ın açıkladığı idari düzenlemeler arasında olan Andımızın ilkokullarda kaldırılmasına ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı`nın genelgesiyle de Andımız kaldırıldı. Böylece Bayramdan önce söz verilen iki önemli adım hayata geçirilmiş oldu.
Bugünden itibaren ilkokullarda öğrenciler artık andımızı okumayacak. Başbakan Erdoğan andımız için, Her sabah çocukları sıraya dizip, yağmurun, karın, soğuğun, sıcağın altında o çocuklara 1933`lerden kalma, geri kalmış ülkeleri çağrıştıran, soğuk savaş döneminin demir perde ülkelerini hatırlatan sloganlar attırmak milliyetçilik değildir ifadelerini kullanmıştı.