Anadolu Grubu da Telekom`un Peşinde
Son yılların iki gözde sektörü telekomünikasyon ve enerjiye girmek isteyen büyük gruplar arasında Anadolu Grubu da katıldı. Telekomünikasyon ve enerji sektörüne adım atmak istediklerini belirten Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, Telekom`a teklif vereceklerini söyledi.
Tuncay Özilhan, Haftalık Ekonomist Dergisi`nde yer alan söyleşisinde, ‘‘Türk Telekom`un yabancılara yönetim hakkı verilmeden, yüzde 20-30 gibi hisse oranlarıyla özelleştirilmesini imkansız görüyoruz. Yabancıların hisse payı artırılırsa Türk Telekom`a teklif vereceğiz’’ dedi.
Grubun bu yıl finans sektörü hariç 2 milyar dolar ciro hedeflediğini söyleyen Tuncay Özilhan, 20001 yılı için iyimser beklentilere sahip olduklarını belirtti. Özilhan, bu iyimser beklentiye rağmen yüzde 10 gibi bir enflasyon öngörüsünü pek gerçekçi bulmadıklarını söyledi.
Fondaki bankalara talip olmadıklarını belirten Tuncay Özilhan,‘‘Sektörde 15 bankanın kalacağını düşünüyorum. Bunlardan 4-5`inin büyük, diğerlerinin ihtisas bankaları olacağını tahmin ediyorum. Türkiye`deki banka sayısı fazla. Bence bu bankalar birleştirilerek tek bir banka haline getirilmeli’’ diye konuştu.
ŞİRKET SAYISI AZALDI
Coca-Cola şirketlerinin birleştirilmesi üzerinde çalıştıklarını belirten Tuncay Özilhan, çalışmaların geçen ay içinde tamamlandığını ve 11 şirketin Coca-Cola Üretim ve Coca-Cola Pazarlama olarak iki şirkette toplandığını bildirdi. Özilhan, Coca-Cola`da bundan sonraki aşamanın halka açılma olacağını söyledi.
Honda`da planladıkları büyümeyi önümüzdeki yıllarda mutlaka yakalamak istediklerini söyleyen Tuncay Özilhan, şöyle konuştu:
‘‘Bu yıl geçen yıla göre çok iyi bir yıldı. Satışlarımızda yüzde 30`a yakın artış oldu. Ama hacim olarak bizi tatmin etmiyor. Önümüzdeki dönemde yeni yatırımlar ve ikinci bir mamülle bu rakamların artacağına inanıyorum.’’
Anadolu Grubu`nun önümüzdeki yıllarda bazı alanlardan çekilebileceğini belirten Tuncay Özilhan, şöyle devam etti:
‘‘Ufak tefek bazı işlerimizi, belirli hacimlere getiremezsek çıkmayı düşünebiliriz. Ama gelişme trendi göstermeyen işlerden çıkmak kadar da normal bir şey yok. Artık nostaljik değil, ekonomik düşünmek gerekiyor.’’(HÜRRİYET)