AB kendini sorguluyor

23.01.2001 - 00:00 | Son Güncelleme :

AB`nin işleyiş tarzı üzerine yapılan bir araştırmanın sonuçları halkların Avrupa yapılanmasından çok hoşnut olmadıklarını gösteriyor.


Üç yıldır Louis - Harris Enstitüsü tarafından yıllık olarak yapılan söz konusu araştırmanın sağladığı temel bilgi AB vatandaşlarının AB hakkında olumlu bir imaj taşımadıkları olarak özetlenebilir. Sekiz ülke(İspanya, Fransa, Yunanistan, Lüksemburg, Almanya, İtalya, Hollanda, İngiltere) üzerinde yapılan araştırmanın sonuçları, katılımcıların sadece yüzde 38`inin AB`nin şu anki yapılaşmasından memnun olduğunu yüzde 56`sının ise memnun olmadığını gösteriyor.
Euro konusunda ortaya çıkan sonuç da iyimser değil, katılımcıların yüzde 52`si ulusal paralarının Avrupa parasıyla ikame edilmesine karşı olduklarını belirtiyorlar. fakat paradoksal olarak, bu memnuniyetsizlik daha ileri bir bütünleşme isteğini körletmiyor.


Doğu ülkelerine genişleme konusunda 18 ay öncesine göre bir değişiklik söz konusu: Araştırmanın sonuçları genişlemenin daha az acil ve gerekli olduğu yönünde düşüncelerin değiştiğini gösteriyor. Almanya`da yüzde 56 ve Hollanda`da yüzde 76`yı bulan bir çoğunluk AB`nin Türkiye ve Doğu ülkelerine genişlemesinin sonucunun Avrupa yapılanmasını frenleyeceğini düşünüyor, hızlandıracağını düşünenlerin sayısı ise sadece yüzde 13 olarak belirleniyor.


Kadın - erkek eşitsizliği:

Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde kadın ve erkeklerin ücretleri arasında hala önemli bir fark bulunduğu bildirildi. AB Komisyonu`nun çalışma ve sosyal işlerden sorumlu üyesi Anna Diamantopolou, 15 AB ülkesinde, ortalama olarak kadınların, erkeklerin kazandığı ücretin yüzde 83`ünü alabildiklerini belirtti. `Kadın ve erkeklerin ücretleri arasındaki fark hala kabul edilemez seviyede` diyen Diamantopolou, ücret eşitsizliğinin kamu sektörüne oranla özel sektörde daha fazla olduğunu ifade etti. Diamantopolou, kadınların özel sektörde erkeklerin ücretlerinin yüzde 76`sını, kamu sektöründe ise yüzde 89`unu aldıklarını kaydetti. AB bakanlarının, İsveç dönem başkanlığında ücret ve sigorta gibi alanlarda toplumsal cinsiyet eşitliğinin artırılması konusunu sık sık ele almaları bekleniyor.



Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.006 TL        
DOLAR
1.013 TL        
EURO
1.024 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.