3. Ulusal Asfalt Sempozyumu

16.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

-Bayındırlık Ve İskan Bakanlığı Müsteşarı Helvacı: -Güçlü Bir Ulaşım Sistemine Dayalı Olmayan Gelişmiş Bir Ekonomik Ve Sosyal Düzen Düşünülemez. Çünkü Yol Gelişmenin Ve Ekonominin Lokomotifidir -Ab`ye Tam Üyelik Sürecinde Olunması, Uluslararası Norm Ve Standatlara Uyum İçin Önemli Bir Fırsat Yaratmaktadır -Karayolları Genel Müdürü Yiğit: -Yolların Hızlı Bozulmasına Karşı Tedbir Olarak Şartnamelerin Daha Güncel Hale Getirilmesi Çalışmalarına Başladık

ANKARA (A.A) - 16.11.2000 - Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşarı Ali Helvacı, güçlü bir ulaşım sistemine dayalı olmayan gelişmiş bir ekonomik ve sosyal düzenin düşünülemeyeceğini belirterek, Çünkü yol, gelişmenin ve ekonominin lokomotifidir dedi. Helvacı, 3. Ulusal Asfalt Sempozyumu`nun açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye`nin orta ve uzun vadede, zengin birikimini ve güçlü potansiyelini kullanarak mevcut sorunlarını aşmak ve bilgi toplumuna geçiş çalışmalarını planlı bir şekilde hızlandırmak zorunda olduğunu söyledi. Müsteşar Helvacı, Avrupa Birliği (AB) tam üyeliği adaylığı, kültür birikimi, genç ve dinamik nüfusu, milli gelişme bilinci, girişimcilik birikimi, kurumsallaşma yolunda ilerlemiş piyasa ekonomisi, uluslararası rekabete açık sanayi yapısı, Güneydoğu Anadolu Projesi ile harekete geçirilen potansiyeli, jeostratejik konumu, Avrasya petrol ve doğalgazının dünyaya ulaştırılmasındaki doğal terminal konumunun, doğal kaynaklarının, tarihi ve turistik değerlerinin 21. yüzyıla girerken Türkiye`nin güçlü yanlarını oluşturduğunu anlattı. Türkiye`nin AB`ye tam üyelik süreci içinde olmasının, uluslararası norm ve standartlara uyum ve bilgi toplumunun gerektirdiği koşulları yerine getirme yönünden önemli bir fırsat yarattığına dikkat çeken Helvacı, tam üyelik ile Türkiye`nin bulunduğu bölgede iktisadi, sosyal, siyasi ve kültürel etkileşimi arttırarak bölge ve dünya barışı ile refahına daha büyük katkı yapabileceğini söyledi.

-ETKİN ULAŞIM ALTYAPISI EN KISA SÜREDE GERÇEKLEŞTİRİLECEK-

Helvacı, Türkiye`nin bölge gelişmesine de katkıda bulunacak etkin bir ulaşım altyapısını en kısa sürede gerçekleştireceğini kaydederken, bölge ülkelerinde üretilen ham petrol ve doğalgazı dünyaya ulaştıracak boru hatlarının, Türkiye`nin ihtiyacını karşılamasının yanı sıra, Türkiye`yi dünyanın önemli enerji dağıtım merkezlerinden biri haline getireceğini belirtti. Sanayi ve ticaret başta olmak üzere, enerji, tarım, turizm ve diğer tüm sektörlerin ulaşım sektöründen doğrudan etkilendiğini ifade eden Helvacı, bu doğrultuda ulaşım politikalarının, ülke ekonomisine ve sosyal hayata destekleyici ve geliştirici bir yön verdiğini kaydetti. Helvacı, karayollarında yapılan ağır taşımacılığın yolların üst yapısında büyük tahribata neden olduğunu ve yol ömrünü azalttığına işaret ederken, bu durum karşısında yetersiz kalan klasik yöntem ve malzemelerin imkanlar ölçüsünde terkedilerek, gelişmiş ülkelerde kullanılan yeni teknolojilerin izlenmesi ve uygulanmasının zorunlu hale geldiğini söyledi. Müsteşar Helvacı, bütçenin 5-6 kat artırılmasıyla, trafik kazalarını da azaltan nitelikli yol yapılabileceğine dikkat çekerken, karayolu ağının genişlemesi ile ticaret hacminin artarak ekonomik darboğazdaki sıkıntı ve problemlerin ortadan kalkacağını, hatta enflasyonun bile daha da düşeceğini söyledi.

-KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRÜ YİĞİT-

Karayolları Genel Müdürü Dinçer Yiğit de Türkiye`de yol yapımında kritik kesim kavramının yerleşmesi gerektiğini kaydederken, yol yapımında yeni teknolojilere yer verilmesini istedi. Yiğit, Karayolları Genel Müdürlüğü`nün çeşitli nedenlerle yolların hızlı bozulmasına karşı tedbir olarak şartnamelerin daha güncel hale getirilmesi çalışmalarına başladığını bildirirken, bu çalışmaların AB bünyesinde sürdürülen bitüm ve bitümlü karışımlara ait çalışmalara paralel olarak sürdüğünü söyledi. Asfalt Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Celal Koloğlu da Türkiye`de yük ve yolcu taşımacılığının yüzde 95`inin karayolu ile yapılması nedeniyle, güvenli, yüksek performanslı, uzun ömürlü ve minimum bakım ihtiyacı gerektiren yolları için yeni yapım teknikleri ile yeni malzeme uygulamalarına geçilmesinin kaçınılmaz hale geldiğini söyledi. Koloğlu, Türkiye`de ihale sisteminde asfalt endüstrisini araştırmaya yönlendirici değişikliklerin yapılması gerektiğini de söyledi.
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
1.002 TL        
EURO
1.001 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.