12 bin Şirket Battı

20.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
Japonya hükümetini ekonomiyi canlandırmak için kesenin ağzını açmaya iten en önemli etkenlerden biri Japor firmaların son dönemde ardı ardına gelen iflas haberleri firma hisselerinin hızla kan kaybetmesi.


İflaslar artık Japonya`da normal karşılanmaya başlandı. 2000 yılının ilk sekiz ayında Japonya`da toplam 12 bin 625 şirket battı. İflas olaylarında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 30 oranında artış görüldü. Japonya`nın en büyük onikinci sigorta şirketi Chiyoda geride 27 milyar dolar borç bırakarak 9 Ekim`de iflas etti. Bu Japonya`nın ikinci dünya savaşından beri tanık olduğu en büyük iflas vakasıydı.
Büyük şirketlerin iflası, hisse senedi ve bono piyasaları ve batık krediler şirketlerin batmasına yol açıyor.Uzmanlara göre Japonya`nın mevcut durumdan kurtulması için bir an önce kötü durumdaki şirketlerini kapatma yoluna gitmesi gerek. Bunun yanı sıra Japon mali sistemi, yeni borçlanmalara gidilmeden önce kötü kredilerle ilgili sorunlarla ilgili önlem almak zorunda.


Bankalar büyük şirketlerin iflas etmesinin, Japonya`nın zaten son zamanlarda sallantılı olan ekonomisine daha da zarar vereceğinden endişe ediyor. Japonya`da yaşanan mali krizin en başından beri olduğu gibi, bankalar, büyük bir iflasın bilançoları üzerinde yaratacağı etkinin kısa vadeli sonuçlarına katlanmak istemiyor.
(YENİ BİNYIL)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
1.002 TL        
EURO
1.001 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.