Zenginin İftarı 10 Milyon Lira
Ramazan ayında 4 kişilik `zengin` bir iftar sofrası hazırlamanın bedeli, 10 milyon lira. Tadımlık olan iftariyeliklerle birlikte, iftar yemeğinde yer alan çorba, et yemeği, pilav ya da erişte, salata ve tatlıdan oluşan mönü ise yaklaşık 10 milyon liraya maloluyor. Malta Köşkü ve Pembe Köşk`ün Yiyecek - İçecek Koordinatörü Rafet Aydoğdu`nun 4 kişilik aile için hazırladığı iftar yemeği mönüsünde yer alan mantar çorbası yaklaşık 1 milyon, 800 gram erişteden hazırlanan cevizli erişte diğer malzemeleriyle birlikte 2.5 milyon, 600 gram piliç filetodan hazırlanan piliç kavurma 2 milyon, 2 adet göbek salatadan hazırlanan yeşil salata 800 bin ve 4 porsiyon 400 gram güllaç 1 milyon 750 bin liraya hazırlanıyor. Rafet Aydoğdu`nun 4 kişilik bir aile için hazırladığı iftar tabağı mönüsünde, kilosu 2 milyon 250 bin lira olan zeytin, 2 milyon liralık hurma, 6 milyon 250 bin liralık sucuk, 10 milyon liralık Kayseri pastırması gibi yiyecekler de bulunuyor. (RADİKAL)
- BIST
- DOLAR
- EURO
- ALTIN