Tekstil sektöründen sürdürülebilirlik adımı

13.07.2021 - 08:38 | Son Güncelleme :
Tekstil sektöründen sürdürülebilirlik adımı | Ekonomi Haberleri

Sürdürülebilirlik konusundaki adımlarını hızlandıran Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) haziran ayında Sürdürülebilirlik Eylem Planı’nı açıklamış ve tüm sektörler için ‘dünyayı tüketmeden, dünya için üretiyoruz’ anlayışı ile hareket edeceklerini duyurmuştu.

Hürriyet gazetesinden Emre Eser'in haberine göre; bu konuda ilk adımlardan biri tekstil sektöründen geldi. Dün TİM tarafından hazırlanan ‘Tekstil Sektörü Sürdürülebilirlik Eylem Planı’nın detayları açıklandı. Buna göre üretimden tedariğe kadar her alanda tekstil sektörü doğayı ve paydaşlarını koruyan bir üretimi esas alacak adımları hızlandıracak. Özellikle su tüketimi ve çevre kirliliği konusunda dönüşümü güçlendirecek.

Haberin Devamı

SOMUT ADIMLAR

Sürdürülebilirlik konusunda atılan adımların somut olacağını söyleyen TİM Başkanı İsmail Gülle, “Hedeflerimizi bir bir gerçekleştireceğiz. Tekstil sektörü üretim süreçlerini iyileştirmek zorunda. Son 20 yılda büyük bir gelişim gösterdi ama biz bunu daha da ileri taşıyacağız. Tekstil sektörü bu konuda öncü olacak, örnek olacak. Çocuklarımıza temiz bir dünya bırakmamız gerekiyor. Kimse günahsız değil ama çevre kirliliğin geldiği nokta artık kritik” diye konuştu.

Gülle, “Kirlilik konusunda da tekstilin üzerinde bir negatif algı var. Burada üreticilerimiz sürekli olarak uluslararası firmaların denetiminden geçiyorlar. O yüzden uzun süredir biz bunlara dikkat ediyoruz. Şimdi önümüzde Yeşil Mutabakat var. Burada da rekabet gücünün korunması için tüm üretim süreçlerine daha fazla özen gerekiyor. Paydaşlarımız için ‘Yeşil Hat’tı devreye alıyoruz. Yeşil dönüşüm ile ilgili tüm sorulara cevap vereceğiz” şeklinde konuştu. İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı Ahmet Öksüz de “Bu hedefler ancak kamu ve özel sektör işbirliği ile başarıya ulaşabilir” dedi.

‘YEŞİL ÜRETİM TERCİH DEĞİL ZORUNLULUK’

Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Fikret Kileci: “Sektörlerimizin karbonsuzlaşması, uluslararası rekabet düzeyini korumamız açısından yüksek önemde.”

Haberin Devamı

TİM Kadın Konseyi Başkan Yardımcısı ve Tekstil Sektörü Sürdürülebilirlik Komite Başkanı Sultan Tepe: “Boyahanelerde ciddi iyileştirmeler yapabiliriz. Boyamada su kullanımında daha çevreci davranmak mümkün.

TİM Sektörler Konseyi Tekstil ve Hammaddeleri Sektör Başkanı Zeki Kıvanç: “Sürdürülebilir üretim dünyamız için bir tercih değil bir zorunluluktur. Rekabet gücümüzü korumak için sürdürülebilirlik planı önemli.”


Etiketler

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.390 Değişim: -0,33% Hacim : 85.450 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 9.376 15.11.2024 Yüksek 9.501
Açılış: 9.448
34,4347 Değişim: 0,30%
Düşük 34,2525 15.11.2024 Yüksek 34,8345
Açılış: 34,3323
36,2908 Değişim: 0,16%
Düşük 36,1489 15.11.2024 Yüksek 36,6047
Açılış: 36,2328
2.837,26 Değişim: 0,10%
Düşük 2.825,04 15.11.2024 Yüksek 2.873,03
Açılış: 2.834,38
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.