Moody's'ten Türkiye açıklaması

05.07.2016 - 10:20 | Son Güncelleme :
Moody's'ten Türkiye açıklaması | Ekonomi Haberleri

Moody’s'ten yapılan açıklamada, İsrail ile Türkiye arasındaki ilişkilerin normalleşmesine yönelik anlaşmaya varılmasının bölgesel politik istikrarı desteklemesini bekledikleri ifadelerine yer verildi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's tarafından haftada iki kere yayımlanan kredi görünümü raporunda, Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerde yaşanan son gelişmeler değerlendirildi.

Anlaşmanın, gaz ihracatında pazarını genişletme imkanı tanıması dolayısıyla İsrail için kredi pozitif nitelikte olduğu belirtilen raporda, "İsrail ile Türkiye arasındaki ilişkilerin normalleşmesine yönelik anlaşmaya varılmasının, bölgesel politik istikrarı desteklemesini bekliyoruz." ifadesine yer verildi.

Haberin Devamı

PİYASALARDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN... 

Raporda görüşlerine yer verilen Moody's Kıdemli Başkan Yardımcısı ve İsrail Başanalisti Kristin Lindow, geçen hafta Türkiye ve İsrail arasında ilişkilerin normalleştirilmesi için anlaşmaya varıldığını anımsatarak, Türkiye'nin anlaşma kapsamında Aşhod limanı üzerinden Gazze'ye insani yardım ulaştırabileceğini kaydetti.

Lindow, Türkiye'nin ayrıca bu anlaşmayla Gazze'de bir elektrik santrali ve hastane inşa edeceğini aktararak, bölgedeki diğer altyapı projelerine de katkı sunacağını dile getirdi.

İki ülke arasındaki anlaşmanın, bölgesel istikrarsızlığın arttığı bir ortamda gerçekleştirildiğine işaret eden Lindow, "Büyükelçilerin görevlendirilmesi de dahil, iki ülke arasındaki ilişkilerin karşılıklı olarak normalleşmesi, daha yakın iş birliğinin oluşmasını ve bölgesel koordinasyonun artmasını sağlayacak." değerlendirmelerini yaptı.

Kristin Lindow, anlaşmanın enerji alanında da yeni iş birliklerine zemin hazırlayacağına dikkati çekerek, şunları ifade etti:

"Laviathan gaz sahası İsrail ekonomisi ve ülkenin mali pozisyonu için yukarı yönlü potansiyel sunuyor. Öte yandan, geçtiğimiz ay çözüme kavuşturulan denetimsel süreçteki gecikmeler projenin uygulanabilirliğini tehlikeye sokuyor. Buna ek olarak, gazın öncelikli alıcısı durumunda bulunan Mısır yakın zamanda kıyı şeridinde gaz yatakları keşfetti. Bu yüzden daha önce düşünülenin aksine Mısır, İsrail gazının uzun vadeli müşterisi olamayabilir. Türkiye ile varılan anlaşma yeni bir fırsat yaratıyor. Türkiye Akdeniz'de yeni bir boru hattının inşa edilmesiyle Laviathan gazının başlıca pazarı olabilir. Artık iki ülke gaz anlaşması müzakerelerine hazırlanabilir Türkiye aynı zamanda Doğu Akdeniz havzasından Avrupa'ya uzanacak ihracat için önemli bir rota sağlıyor. Bu Rus gazı için alternatif sunabilir."


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.390 Değişim: -0,33% Hacim : 85.450 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 9.376 15.11.2024 Yüksek 9.501
Açılış: 9.448
34,4347 Değişim: 0,30%
Düşük 34,2525 15.11.2024 Yüksek 34,8345
Açılış: 34,3323
36,2908 Değişim: 0,16%
Düşük 36,1489 15.11.2024 Yüksek 36,6047
Açılış: 36,2328
2.837,26 Değişim: 0,10%
Düşük 2.825,04 15.11.2024 Yüksek 2.873,03
Açılış: 2.834,38
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.