Kamu, 2002`de zorunlu haller dışında proje üretmeyecek

18.10.2001 - 12:09 | Son Güncelleme :

KAMU KURUM VE KURULUSLARI, 2002 YILI ICINDE ZORUNLU HALLER DISINDA YENI PROJE TEKLIFINDE BULUNMAYACAK.

2002 YILI PROGRAMININ UYGULANMASI, KOORDINASYONU VE IZLENMESINE DAIR KARAR, RESMI GAZETE`NIN 17 EKIM TARIHLI 2. MUKERRER SAYISINDA YAYIMLANDI.

BUNA GORE, 2002 YILI YATIRIM PROGRAMI`NDA YER ALMAYAN HERHANGI BIR PROJE ICIN HARCAMA YAPILAMAYACAK.

ASINAN ESKIYEN VEYA HASAR GOREN TESISLERIN KORUNMASI AMACIYLA URETIM KAPASITESI VEYA OZELLIKLERI DEGISMEDEN, BIR YIL ICINDE TAMAMLANMASI SOZKONUSU OLAN IDAME VE YENILEME YATIRIMLARI ICIN VERILEN ODENEKLER YENI SABIT SERMAYE YATIRIMLARI ILE REHABILITASYON VE MODERNISAZYON YATIRIMLARINDA KULLANILAMAYACAK.

2002 YILI ICINDE, ZORUNLU HALLER DISINDA YENI PROJE TEKLIFINDE BULUNULMAYACAK.

ZORUNLU HALLERDE PROGRAMA ALINACAK YENI PROJELER ILE PROGRAMDAN CIKARILACAK PROJELERE AIT TALEPLERDEN, MALIYETI 40 TRILYON LIRAYA KADAR OLANLAR YUKSEK PLANLAMA KURULU`NCA (YPK), MALIYETI BUNUN UZERINDE OLANLAR ISE BAKANLAR KURULU`NCA KARARA BAGLANACAK.

2001 YILI PROGRAMINDA YER ALIP BITECEGI DUSUNCESIYLE 2002 PROGRAMINA DAHIL EDILMEMIS PROJELERDEN 3 TRILYON LIRAYA KADAR HARCAMA ILE YILI ICINDE TAMAMLANACAK OLANLARIN PROGRAMA ALINMASINA YONELIK TALEPLER DEVLET PLANLAMA TESKILATI (DPT) TARFINDAN KARARLASTIRILACAK.

BU MIKTARIN UZERINDE ODENEK IHTIYACI GOSTEREN PROJELER ILE BIR YILDAN FAZLA SURECEK PROJELERIN PROGRAMA DAHILI ISE YPK`CA KARARA BAGLANACAK.

MAHALLI IDARELER DISINDA KALAN KAMU KURUM VE KURULUSLARININ YIL ICINDE ORTAYA CIKAN VE GECIKTIRILMEDEN YAPILMASI ZARURI OLAN ISLER ILE BUYUK ONARIM MAHIYETINDEKI ISLERDEN YIL ICINDE BITIRILECEK OLUP, 1.5 TRILYON LIRAYA KADAR OLANLAR ICIN, HARCAMA YAPILMASI HUSUSUNDA DA DPT YETKILI OLACAK.

2002 YILI PROGRAMINDA YER ALAN PROJELERIN YER DEGISIKLIKLERINDE AYNI IL SINIRLARI ICINDE MALIYETI 2.5 TRILYON LIRAYA KADAR OLAN PROJELER DE DPT`NIN YETKISINDE OLACAK.

MALIYETI AYNI OLMAK BERABER PROJE YERINI IL BAZINDA DEGISTIREN TALEPLER ILE MALIYETI 40 TRILYON LIRAYA KADAR OLAN PROJELER YPK TARAFINDAN, MALIYETI 40 TRILYON LIRANIN UZERINDE OLANLAR DA YPK`NIN GORUSU ALINDIKTAN SONRA BAKANLAR KURULU`NCA KARAR BAGLANACAK.

KARAKTERISTIK VE SURE DEGISIKLIKLERINDE ISE MALIYETI 50 TRILYON LIRAYA KADAR OLAN PROJELERDE DPT, MALIYETI BUNDAN YUKSEK PROJLERDE DE YPK YETKILI OLACAK.

MALIYET DEGISIKLIGI OLACAK PROJELERDE ISE MALIYETI 50 TRILYON LIRAYA KADAR OLAN PROJELERDE VE MALIYETI BU RAKAMDAN FAZLA OLMAKLA BIRLIKTE ODENEK DEGISIKLIGI SEBEBIYLE MALIYET DEGISIKLIGI YAPILMASI GEREKEN PROJELERDEKI MALIYET DEGISIKLIKLERI DPT TARAFINDAN, BUNUN UZERINDEKI RAKAMA SAHIP PROJELER ISE YPK TARAFINDAN KARARA BAGLANACAK.

ODENEK DEGISIKLIKLERINDE DE PROJE ODENEGINDEN YIL ICINDE AKTARMA VE/VEYA EK ODENEK TAHSISI SURETIYLE TOPLAM 10 TRILYON LIRAYA KADAR ODENEK DEGISIKLIKLERI DPT TARAFINDAN KARARLASTIRILACAK.

YATIRIM PROGRAMINDA IZ ODENEKLE YER ALAN PROJELERE AKTARMA VE/VEYA EK ODENEK TAHSISLERI ISE YPK TARAFINDAN KARAR BAGLANACAK.

DIS KREDILER
GENEL VE KATMA BUTCELI KURULUSLAR, KIT`LER VE BAGLI ORTAKLIKLARI ILE DONER SERMAYELI KURULUSLAR VE MAHALLI IDARELERE ACILAN DIS KREDILERIN TAMAMININ KULLANILMAMASI DURUMUNDA BU KREDILERIN IHTIYACI OLAN KURULUSLARA TAHSISI HAZINE TARAFINDAN SONUCLANDIRILMADAN ONCE DPT`NIN UYGUN GORUSU ALINACAK.

MAHALLI IDARELERIN YATIRIMLARINDA BUYUKSEHIR BELEDIYELERINE AIT PROJELERDEN DIS FINANSMAN KULLANIMI SOZ KONUSU OLANLAR, MAKRO POLITIKALAR, SEKTOR PROGRAMLARI VE YATIRIM ONCELIKLERI DIKKATE ALINARAK BU KARARDAKI ESASLARA GORE YATIRIM PROGRAMINA ALINACAK. DIS KREDI YUKUMLULUKLERI, ILGILI BUYUKSEHIR BELEDIYESI TARAFINDAN YERINE GETIRILECEK.

KAMU KURULUSLARI YENI TESKILATLANMAYA GIDERKEN 8. BES YILLIK KALKINMA PLANI`NDA VE 2002 YILI PROGRAMINDA YER ALAN ILKELER, POLITIKALAR, HUKUKI VE KURUMSAL DUZENLEMELERE UYACAK, BU TUR DUZENLEMELERDE DPT`NIN UYGUN GORUSUNU ALACAK.

MAKAM ARABASINA SON
GENEL VE KATMA BUTCELI IDARELER ILE BUNLARA BAGLI DONER SERMAYELI KURULUSLAR, KEFALET SANDIKLARI, HIZMETLERININ GENEL VEYA KATMA BUTCELERIN TRANFER TALEPLERINDEN ALDIKLARI ODENEKLE YURUTEN KURULUSLAR, KIT`LER VE BUNLARIN BAGLI ORTAKLIKLARI, KURULUS SEKLI NE OLURSA OLSUN BUTUN FON IDARELERI VE FONLARI KULLANAN KURULUSLAR, 2002 YILI YATIRIM PROGRAMINDA YER ALANLAR DISINDA BINEK YA DA STATION WAGON TIPI TASIT ALIMI YAPAMAYACAK.

TUM KAMU KURUM VE KURULUSLARINCA, FINANSAL KIRALAMA YOLUYLA GERCEKLESTIRILECEK YATIRIMLARA 2002 PROGRAMINDA YER VERILECEK.
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.390 Değişim: -0,33% Hacim : 85.450 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 9.376 15.11.2024 Yüksek 9.501
Açılış: 9.448
34,4347 Değişim: 0,30%
Düşük 34,2525 15.11.2024 Yüksek 34,8345
Açılış: 34,3323
36,2908 Değişim: 0,16%
Düşük 36,1489 15.11.2024 Yüksek 36,6047
Açılış: 36,2328
2.837,26 Değişim: 0,10%
Düşük 2.825,04 15.11.2024 Yüksek 2.873,03
Açılış: 2.834,38
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.