Gökalp: Tarımı Akılcı Bir Şekilde Yapmalıyız

22.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

Bakan Gökalp: Tarimi Akilci Bir Şekilde Yapamazsak Çevreyi Ve Topraği Koruyamayiz -Akarsularimizin Denizlere Ve Sinirlarin Ötesine Akip Gitmesine Müsade Edersek Bu Bizim İçin Kayiptir -Çiftçinin Geliri Fabrika Bacalarindan Geçer


ANTAKYA (A.A) - 22.11.2000 - D. Ali Başkan bildiriyor - Tarım ve Köyişleri Bakanı Hüsnü Yusuf Gökalp, tarımın gerekli bilim ve teknoloji uygulanarak akılcı bir şekilde ve yıllara uyumlu olarak yapılmaması halinde çevreyi ve toprağı korumanın mümkün olmayacağını bildirdi. Bakan Gökalp, Hatay Valisi Yener Rakıcıoğlu, Antakya Belediye Başkanı İris Şentürk ve Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk İpek`i ziyaret etti. Bakan Gökalp, ziyaretlerde yaptığı konuşmalarda tarım sektörünün, sanayinin, ticaretin ve belirli bir ölçüde turizmin temeli olduğunu söyledi. Tarımın gerekli bilim ve teknolojiyi uygulanarak akılcı bir şekilde ve yıllara uyumlu olarak yapılmaması halinde çevreyi ve toprağı korumanın mümkün olmayacağını belirten Gökalp, İklim değişikliğinin de önünde duramayız. Tarımı giden ülkede turizmden de fazla birşey bekleyemeyiz. Toprağı giden ülkede sanayi ve ticaret de oluşmaz dedi.


ANADOLU`YU BOŞ BIRAKMA LÜKSÜMÜZ YOK

Türkiye`nin yıllarca sahip olduğu yüzey sularını değerlendirilemediğini ifade eden Gökalp, şöyle devam etti: Yüzey sularını barajlarda ve göletlerde tutup rejim altına almalı, sel ve taşkın gibi felaketleri önlemeliyiz. Baraj ve göletlerdeki suları da teknolojinin en son kurallarını uygulayarak toprağa ve bitkiye ulaştırmalıyız. Eğer biz akarsularımızın denizlere ve sınırlarımızın ötesine akıp gitmesine müsaade edersek bu bizim için bir kayıptır. Denize ulaşan her damla su, kayıp su demektir. Türkiye`nin tüm topraklarının sulanma mecburiyeti vardır. Anadolu`yu boş bırakma ve ekip biçmeme diye bir lükse sahip değiliz. Anadolu ekilmeli, tarım yapılmalıdır ki su döngüsü olsun. Çiftçinin gelirinin fabrika bacasından geçtiğini, müteşebbisleri bu amaçla tarım sektörüne çekmeye çalıştıklarını ifade eden Bakan Gökalp, Tarım ürünlerinin sanayide işlenmesi, katma değer yaratılması, tarımda çalışan nüfusun bir kısmının tarıma dayalı sanayiye aktarılması zorunluluğumuz var diye konuştu. Özel sektöre tarımın önemini anlatarak Anadolu`ya açılmalarını sağlamak istediklerini kaydeden Bakan Gökalp, bu amaçla bakanlık olarak 10 üretme çiftliğini özel sektörle birlikte çalışmaya açtıklarını söyledi.
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.390 Değişim: -0,33% Hacim : 85.450 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 9.376 15.11.2024 Yüksek 9.501
Açılış: 9.448
34,4347 Değişim: 0,30%
Düşük 34,2525 15.11.2024 Yüksek 34,8345
Açılış: 34,3323
36,2908 Değişim: 0,16%
Düşük 36,1489 15.11.2024 Yüksek 36,6047
Açılış: 36,2328
2.837,26 Değişim: 0,10%
Düşük 2.825,04 15.11.2024 Yüksek 2.873,03
Açılış: 2.834,38
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.