Gökalp: Somut Bir Kaç Dosya Var
Kim Yanliş Yapiyorsa Kim Haksiz Kazanç Peşindeyse Karşilarinda Bizi Bulacaklar -Somut Birkaç Dosya Daha Var -Vatandaşlarimiz Rahatlikla Et Yesinler -31 Aralik 2000 Tarihinde Hijyenik Ve Teknolojik Alt Yapisi Oluşturulmamiş Tüm Kesimhaneler Kapatilacak
ANKARA (A.A) - 16.11.2000 - Tarım ve Köyişleri Bakanı Hüsnü Yusuf Gökalp, Bakanlığın denetimlerini sürdürdüğünü belirterek, Kim yanlış yapıyorsa, kim haksız kazanç peşindeyse karşılarında bizi bulacaklar dedi. Bakan Gökalp, Proje İstatistik Şube Müdürleri toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gökalp, Buffalo Operasyonu ile ilgili bir soru üzerine, bu konu üzerine önemle gidildiğini belirterek, bu çalışmanın uzun zaman önce başlatıldığını, ancak gizli tutulduğunu söyledi. Bu konunun Kasım 1999`da Bakanlar Kurulu gündemine getirildiğini ve komisyon oluşturularak çalışmalara başlandığını, bir yıl süren çalışmalar sonunda, kaçak et girişini önlemeye yönelik operasyonların başladığını söyledi. Halkımızın sağlıklı gıda tüketimini önemsediğimiz için haksız rekabetin olmaması için kaçağın üzerine gittik diyen Gökalp, sınırların kontrol edilmediğini kaydetti. Bakan Gökalp, şöyle devam etti: Mesala bal girişi çok oluyor. Bu bal girişinden dolayı yerli üretici çok mağdur oluyordu. Türkiye kovan sayısı bakımından 4`üncü bal üretimi bakımından da belli bir yerdedir, ama malesef hem üretilen balı etkili bir şekilde pazarlayamıyoruz hem ihracatta da problemlerimiz vardı. Bunun üzerine gidiyoruz Bir gazetecinin başka operasyonların olup olmayacağına yönelik sorusunu ise Bakan Gökalp, Kim yanlış yapıyorsa kim haksız kazanç peşindeyse karşılarında bizi bulacaklar diye yanıtladı. Gökalp, bu konuda somut bir kaç dosya daha bulunduğunu da ifade etti. Bunların konusu ne olabilir şeklindeki bir başka soru üzerine de Gökalp, Bal olabilir, süt ürünleri olabilir dedi.
-KAÇAK ET GİRİŞİ-
Gökalp, gıda denetimine büyük önem verdiklerini kaydederek, her türlü üründen örnek aldıklarını söyledi. Sınırlardan giren gıda maddeleri için ancak analiz yapılmasından sonra gümrükten izin alınabildiğini anlatan Gökalp, vatandaşların sağlıklı gıda tüketebilmesi için gereken tüm kontrollerin yapıldığını bildirdi. Gıdanın yapısına giren katkı maddelerinin de büyük önem taşıdığını belirtirten Bakan Gökalp, Ben bir çiftliğe gittiğim zaman her hangi bir yemi alıp, burnuma götürüp kokluyorum küf kalıntısı var mı anormallik var mı diye dedi.
-VATANDAŞLAR ET YİYEBİLİR-
Bakan Gökalp, vatandaşların şu anda rahatlıkla et yiyebileceğini bildirdi. Bakanlık olarak uygunsuz şartlarda çalışan kesimhanelere müsade etmediklerini ifade eden Gökalp, 31 Aralık 2000 tarihinde hijyenik ve teknolojik alt yapısı oluşturulmamış tüm kesimhanelerin kapatılacağını bildirdi. Gökalp, göreve geldiklerinden beri belediyelerin, borsaların, özel sektörün hijyenik ve teknolojik alt yapı oluşturmaları için teşvik ettiklerini de belirterek, bu şartları taşıyan kesimhanelerin Aksaray ve Ankara`da açılacağını kaydetti.
-VATANDAŞLARA ÇAĞRI-
Bakan Gökalp, vatandaşların alacakları et üzerinde veteriner hekim damgası aramalarını isterken, et alırken bildikleri ve tanıdıkları yerden alışveriş yapmalarını önerdi. Vatandaşların aldıkları et konusunda her hangi bir şüphe duyduklarında da Tarım Bakanlığını, Bakanlığın Kontrol Şube Müdürlüklerini, Tarım İl ve İlçe Müdrülüklerini aramalarını söyledi. Gökalp, vatandaşların aradıkları takdirde Bakanlığın gereken analizleri yapacağını söyledi. (GLZ-TLN)
17:44 16/11/00
- BIST
- DOLAR
- EURO
- ALTIN