Geciktikçe Zarar Büyüyor
Fon`daki bankaların aktiflerinde bulunan kredilerin tümü takipte olduğu için bilançolarda gelir sağlayan bir kalem yok. Ancak bilançonun pasifinde giderler sürekli arttığı için zararlar da hızla büyüyor.
Bu bankaların rehabilitasyon ve özelleştirme sürecinin uzamasının zararların daha da büyümesine yol açacağı kesin. El konan bankalar likidite ihtiyaçlarını karşılamak için tezgâh altından yüksek faiz veriyor. Bu bankalardaki belirsizlik iş bulan iyi elemanların kaçmasına neden oluyor. Bankalar arasında eski sahipleriyle borç ödeme planı görüşmelerinin ileri aşamaya ulaştığı tek banka ise İnterbank. İnterbank`ın eski sahibi Cavit Çağlar`ın şu günlerde İnterbank`a borçlarına karşılık Bursa`da sahip olduğu Yeşilşehir projesini teklif ettiği ve konunun yönetimce incelendiği öğrenildi. Etibank`ta ise Bilgin Grubu`nun açıklamalarının aksine Bankacılık Denetleme Kurulu`na bir borç ödeme planı sunulmadığı ortaya çıktı.
Türkbank`ta da önemli adımlar atılmış. Portföyünde de yüksek faizli Hazine bonoları bulunan Türkbank ayıklanmış bilançosuyla alıcı bekliyor. Türkbank, İnterbank ve Bank Ekspres`te eski patronlar aleyhine açılmış davalar sornuçlanma aşamasında. Egebank, Esbank, Sümerbank, Yurtbank ve Yaşarbank`ta yeni yönetimler peşpeşe alacak davaları açıyor. Egebank ise, eski sahibinin çete oluşturarak banka kaynaklarını zimmetine geçirme iddiasıyla tutuklandığı tek banka. (RADİKAL)
- BIST
- DOLAR
- EURO
- ALTIN