Demir Hayat, Satın Alarak Büyüyecek

01.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

Yabancı sermayenin Türkiye`ye olan ilgisinin giderek arttığını belirten Muhittin Yurt, sigorta alanında yabancılarla rekabet edebilmek için satın alma ve birleşmelere gideceklerini söyledi.


Uygulanan ekonomik program ve enflasyonun düşme eğilimiyle birlikte yüksek mali gelirlerden mahrum kalındığını belirten Demir Hayat Sigorta Genel Müdürü Vekili Muhittin Yurt, önümüzdeki günlerde gerek finans sektöründe gerekse sigortacılıkta önemli değişiklikler yaşanacağına dikkat çekti. Yaşanan bu değişimlerin bazı tehlikeleri de beraberinde getirdiğini ifade eden Muhittin Yurt, Türkiye`deki potansiyelin yabancı sermayenin dikkatini her geçen daha fazla çektiğini hatırlatarak şunları söyledi: Sigorta sektörünü genel olarak bekleyen tehlike, önümüzdeki yıllarda yabancı sermayenin sigorta sektörüne olan ilgisi olacak. Zaten bireysel emeklilik sisteminin konuşulmaya başlamasından itibaren gördük ki birçok yabancı grup ortaklık veya iş ilişkisi stratejileri geliştirmeye başladı. Dolayısıyla yabancılar Türkiye`ye gelip bu pazar potansiyelini değerlendirmeye kalktıklarında yerli sermayelerin bunlarla rekabeti edebilecek güçte olmaları gerekiyor. Ama yerli sermaye şu anda bu güçte değil.


SATIN ALMAYA GİDİLECEK;

Yerli sermayenin yabancılarla rekabet edebilmesinin ancak birleşme ve ortaklıklarla aşılabileceğine dikkat çeken Muhittin Yurt, Demir Hayat olarak Demirbank`ın kendi alanındaki sıralamasına ulaşmayı hedefliyoruz. Bu hedefe ulaşmak için satın almamız gerekiyorsa satın alacağız diye konuştu. Sigorta sektöründe hayat ve sağlık alanında faaliyet gösteren 25`ten fazla şirket olduğuna değinen Yurt, Ancak pazar paylarına bakıldığında ilk dört şirketin pazarın yüzde 65-70`ini karşıladığını görüyoruz. Bu durumda geriye kalan 20 şirket sadece yüzde 35`i paylaşıyor dedi.


Sonuç olarak belli rakamsal büyümelere ulaşmak için birleşme ve satın almalar mecburiyet haline geldiğini vurgulayan Muhittin Yurt, Demir Hayat, Demirbank`ın bankacılıkta ulaştığı noktayı kendine asgari hedef olarak koyuyor ve bu hedefe ulaşmak için de satın alması gerekiyorsa yapacaktır. Dolayısıyla kendi mevcut büyümemizin yanısıra sektörde el değiştirilebilir şirketlerle ilgilenmek ve onların da pazar paylarını elde etmek gibi bir idealimiz var diye konuştu.


SİGORTACILIK İN BANKACILIK OUT

Türk sigorta sektörünün önünün açık olduğunu ifade eden Genel Müdür Vekili Yurt, Aslına bakılırsa finans sektörü içinde bankacılık `out` sigortacılık da `in` olmak üzere. Çünkü fon yaratma kabiliyeti açısından bakıldığında tüm dünyada olduğu gibi sigortacılık, bankacılıktan daha az maliyetle daha büyük fonların yaratılmasını sağlayan bir sistem şeklinde konuştu.


PAZARLAMAYA DEMİRBANK DESTEĞİ;

Demirbank`ın yarattığı potansiyeli şimdiye kadar yeterli düzeyde üretime dönüştüremediklerini belirten Yurt, Çünkü bankalar ancak son birkaç yıl içinde bireysel bankacılıkta atak yaptı. Biz 2001 yılında Demirbank`ın şubelerinden gelecek üretimde ciddi bir büyüme hedefliyoruz ve bu yöndeki pazarlama organizasyonlarımız hızla devam ediyor diye konuştu. Demirbank`ın yılsonuna kadar 300`e çıkacak olan şubelerinin Demir Hayat olarak en iyi biçimde değerlendirileceğini ve grup içinde bir sinerji yaratılacağını ifade eden Yurt, sözlerini şöyle sürdürdü: Bu proje kapsamında Türkiye genelinde hayat ve sağlık alanında potansiyel görülen bölgelerdeki Demirbank şubelerinin içinde birer tane Demir Hayat personeli olacak. Bu personel sigortacılık faaliyetlerini yürütecek ve satışa dönük hizmet verecek. Bu kişilerin, bankalardaki bireysel hizmet yetkilileri gibi kendilerine ait bölümleri olacak ve Demir Hayat`ın sistemine bağlı olacaklar. Hem bankanın müşterilerinin sigorta ihtiyaçlarını karşılayacak hem de Demir Hayat`ın o bölgedeki satış hedeflerini gerçekleştirecekler.


RAKAMLARLA DEMİR HAYAT SİGORTA;

1995 yılında Cıngıllı Holding bünyesinde kurulan Demir Hayat Sigorta, 2000`in ilk dokuz aylık verilerine göre sağlık branşında 6 trilyon 226 milyar 871 milyon liralık prim üretimi gerçekleştirdi. Yılın aynı döneminde 4 trilyon 109 milyar 27 milyon liralık hayat üretimi gerçekleştiren şirket, genel toplamda ise 10 trilyon 335 milyar 898 milyon liralık üretime ulaştı. Hayatdışı şirketler içinde ilk 10`da yer alan Demir Hayat`ın hedefi daha geniş kitlelere ulaşarak tabana yayılmak ve 2000 sonu itibariyle yüzde 40 hayat, yüzde 60 sağlık olması planlanan porföy dağılımını iki yıl içinde yüzde 50 hayat yüzde 50 sağlık düzeyine getirebilmek. (FİNANSAL FORUM)


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.390 Değişim: -0,33% Hacim : 85.450 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 9.376 15.11.2024 Yüksek 9.501
Açılış: 9.448
34,4347 Değişim: 0,30%
Düşük 34,2525 15.11.2024 Yüksek 34,8345
Açılış: 34,3323
36,2908 Değişim: 0,16%
Düşük 36,1489 15.11.2024 Yüksek 36,6047
Açılış: 36,2328
2.837,26 Değişim: 0,10%
Düşük 2.825,04 15.11.2024 Yüksek 2.873,03
Açılış: 2.834,38
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.