Bankaların reytingleri için 'ılımlı' değerlendirme

23.07.2018 - 16:00 | Son Güncelleme :
Bankaların reytingleri için 'ılımlı' değerlendirme | Ekonomi Haberleri

Fitch, küresel bankacılık için, "Bankalar içerisinde halen 'negatif' görünüme sahip banka sayısının 'pozitif' görünüme sahiplerden daha fazla olmasına karşın 'durağan' görünüme sahip banka sayısının yüksek seviyede olması, küresel ölçekte bankaların reytinglerindeki oynaklığın önümüzdeki dönemde ılımlı seyrini sürdüreceği anlamına geliyor" değerlendirmesinde bulundu.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, bankalar içerisinde halen "negatif" görünüme sahip banka sayısının "pozitif" görünüme sahiplerden daha fazla olmasına karşın "durağan" görünüme sahip banka sayısının yüksek seviyede olmasının, küresel ölçekte bankaların reytinglerindeki oynaklığın önümüzdeki dönemde ılımlı seyrini sürdüreceği anlamına geldiğini duyurdu.

Haberin Devamı

Fitch Ratings'den yapılan açıklamada, bu yılın ilk yarısında kredi reytingleri artırılan banka sayısının 26 ile notu düşürülen 21 bankanın üzerinde olduğu, bu durumun 2014'ün ilk yarısından bu yana ilk kez gerçekleştiği kaydedildi.

Küresel bankaların kredi notlarındaki genel artışta Avrupa ve Asya Pasifik bölgesindeki not artışlarının etkili olduğu belirtilen açıklamada, bu yılın ilk yarısında kredi notları düşürülen bankaların ağırlıklı olarak Kuzey ve Güney Amerika’daki gelişen piyasa ülkelerinde, Orta Doğu ve Afrika’da yer aldığı bildirildi.

##$HABER_1447837$##

Bu durumun ağırlıklı olarak gelişen piyasalarda devam eden negatif bankacılık trendinin bir yansıması olduğu vurgulanan açıklamada, bu yılın ilk yarısında kredi notları düşürülen toplam banka sayısının yarısından fazlasını Brezilya ve Bahreyn’deki bankaların oluşturduğu, bunun da söz konusu piyasalardaki zayıf faaliyet ortamı ve bankaların bağlı bulunduğu yabancı bankalar ya da otoriteler tarafından desteklenme becerisinin azalmasının bir yansıması olduğu kaydedildi.

Kredi derecelendirme kuruluşu tarafından derecelendirilen bankalar içerisinde "durağan" kredi notuna sahip olanların toplam içerisindeki oranının yaklaşık yüzde 80 seviyesinde bulunduğu belirtilen açıklamada, bu yılın ilk yarısında "pozitif","negatif" ve "negatif izleme" görünümüne sahip bankalar arasında dengelenmenin görüldüğü aktarıldı.

Haberin Devamı

Açıklamada, bankalar içerisinde halen "negatif" görünüme sahip banka sayısının "pozitif" görünüme sahiplerden daha fazla olmasına karşın "durağan" görünüme sahip banka sayısının yüksek seviyede olmasının, küresel ölçekte bankaların reytinglerindeki oynaklığın önümüzdeki dönemde ılımlı seyrini sürdüreceği anlamına geldiği kaydedildi.

BU VİDEO İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.390 Değişim: -0,33% Hacim : 85.450 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 9.376 15.11.2024 Yüksek 9.501
Açılış: 9.448
34,4347 Değişim: 0,30%
Düşük 34,2525 15.11.2024 Yüksek 34,8345
Açılış: 34,3323
36,2908 Değişim: 0,16%
Düşük 36,1489 15.11.2024 Yüksek 36,6047
Açılış: 36,2328
2.837,26 Değişim: 0,10%
Düşük 2.825,04 15.11.2024 Yüksek 2.873,03
Açılış: 2.834,38
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.