Türk şirketini 75 milyon dolara satın aldı

12.02.2013 - 17:35 | Son Güncelleme :

Mobil aksesuar alanında üretim ve satış yapan Targus firması, yaklaşık 75 milyon dolar ödeyerek Kaliforniya’da kurulan ve deri kılıf üreticisi Türk şirketi Sena’yı satın aldı. Sena Cases, bizzat Apple’ın 2011’de vefat eden kurucusu Steve Jobs tarafından yapılan anlaşma ile Apple’ın dünyadaki resmi deri kılıf üreticisi olarak hizmet veriyor.

Satın alma hakkında bilgilendirme ve Targus’un gelecek planları hakkında değerlendirme toplantısında konuşan Targus Ülke Müdürü Oktay Giray, Targus’un bu satın almayla birlikte bugüne kadar yer almadığı akıllı telefon kılıfı pazarına da güçlü bir giriş yaptığını söyledi.

ARACI KURUMLARIN GÜNLÜK BÜLTENLERİNE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN...

CANLI BORSA İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...

Giray, Targus’un satılan her cihazla birlikte bir Targus ürünün satılması misyonuna sahip olduğunu ve dünya genelinde yaklaşık 1 milyar dolarlık satış hacmine sahip olduğunu anlattı. Giray, Targus’un, bu satın almayla premium ürün pazarında önemli bir mesafe kat edeceğini dile getirdi.

Gelişen akıllı telefon pazarına paralel olarak kaliteli ürünlerin artık Türkiye’de de bulunacağını belirten Giray, ”Sena Cases, özellikle Apple kullanıcıları arasında tercih sebebidir. Türkler’in kurduğu bu önemli şirketin başarısı bir Türk olarak bizi gururlandırıyor. Sena’nın yüzde 100 bir Türk şirketi olması sebebiyle bu tanıtım ilk Türkiye’de yapılıyor. Targus akıllı telefon aksesuarları ve Sena markalı ürünlerinin uluslararası tanıtımı 25-28 Şubat tarihleri arasında Dünya Mobil Kongresi’nde yapılacak” dedi.

Giray, son olarak elektronik aksesuar pazarının Türkiye’de 1 milyar doları bulduğunu, Uzak Doğu’da bulunan deri kılıf üretimlerinin orta vadede Türkiye’ye kaydırılabileceğini sözlerine ekledi.

Targus EMEA Bölgesi sorumlusu Kasper Kristiansen, Sena Cases markası ile yollarına devam edeceklerini belirterek, ”Bu satın almayla bugüne kadar olmadığımız bir kategoride olacağız ve bu alanı dolduracağız. İngiltere, Fransa ve Almanya gibi ülkelerde satılan her iki çanta ve aksesuardan biri Targus markalıdır. Avrupa pazarındaki liderliğimizi dünya pazarına taşımanın vakti geldi” dedi.

Kasper Kristiansen, Sena Cases’in özellikle ABD pazarında ve akıllı telefon aksesuarı grubunda bir dünya markası olduğunu ifade ederek, ”Bu markayı satın alarak, global liderliğimizi perçinlemenin yanı sıra akıllı telefonlara yönelik çözümler üretecek olmanın gururunu da yaşıyoruz” diye konuştu.

Türkiye’nin dünyada en fazla tanınan teknoloji markalarından biri olan Sena Cases, 1999 yılında Remzi ve Fevzi Öten tarafından kurulmuştu. Öten Kardeşler, yapılan anlaşma gereği şirket yönetiminde kalmaya devam edecek.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.390 Değişim: -0,33% Hacim : 85.450 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 9.376 15.11.2024 Yüksek 9.501
Açılış: 9.448
34,4347 Değişim: 0,30%
Düşük 34,2525 15.11.2024 Yüksek 34,8345
Açılış: 34,3323
36,2908 Değişim: 0,16%
Düşük 36,1489 15.11.2024 Yüksek 36,6047
Açılış: 36,2328
2.837,26 Değişim: 0,10%
Düşük 2.825,04 15.11.2024 Yüksek 2.873,03
Açılış: 2.834,38
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.