Trafik sigortasında yeni sayfa!
Güneş Sigorta Genel Müdürü Serhat Süreyya Çetin, sigorta şirketlerini temsilen konuştu
<ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="https://image.hurimg.com/i/hurriyet/75/0x0/66cf66fc601c04688fbdf50c.jpg">Güneş Sigorta Genel Müdürü Serhat Süreyya Çetin, “Kaskoda olduğu gibi trafik genel şartlarında gerçekleştirilecek değişiklikler, anlaşmazlıkları en aza indirmesi açısından önemli bir adım” dedi.
ımg>Kasko ve trafik sigortalarındaki yeni dönemi değerlendirmek amacı ile düzenlenen II. Ulusal Sigorta Sempozyumu’nda sigorta şirketlerini temsilen konuşan Güneş Sigorta Genel Müdürü Serhat Süreyya Çetin, trafik sigortasına ilişkin verileri ve trafik sigortası genel şartlarında yapılacak değişikliklerin etkilerini değerlendirdi.
Trafik branşında açılan yeni sayfada şirketleri çok önemli bir fırsatın beklediğini söyleyen Çetin, “Kaskoda olduğu gibi trafik genel şartlarında gerçekleştirilecek değişiklikler de sigortalı-sigortacı anlaşmazlıklarını ortadan kaldırması açısından son derece önemli bir adım. Beklentimiz, düzenlemelerin pratik işleyiş ve yasalarla çelişmemesi, işin teorisi ile uygulaması arasındaki uyumu sağlaması ve uygulanabilir olması yönünde. Bu konuda ilgili kurul ve komisyonların sektörün ortak görüşünü Hazine’ye sunduğunu biliyoruz. Hazine’nin desteğiyle sürecin bizi en doğru sonuca götürecek şekilde sonlanacağını düşünmekteyiz” dedi.
‘Sertifikasyon şart’
Diğer yandan alınması gereken bir başka aksiyonun, hasar yönetiminin iyileştirilmesi ve yedek parça sertifikasyonunun yapılması olduğunun altını çizen Çetin, hâlihazırda yedek parçayla ilgili bir sertifikasyon sisteminin mevcut olmadığını, bunun da muadil parça tartışmalarını beraberinde getirdiğini söyledi.
Çetin, yedek parça kullanımı konusundaki görüşlerini ise şu şekilde ifade etti:
“Kurlarda gerçekleşen herhangi bir artış yedek parça maliyetlerini, bu da hasar maliyetlerini artırıyor. Bu nedenle sektör olarak, düzenleyici otoritelerin de desteğiyle hasar sertifikasyonunu gerçekleştirip muadil parça işini çözmemiz gerekiyor. Bunun trafik branşında önemli bir iyileşmeye katkı sağlayacağı düşüncesindeyim.”
Eş değer parça ve logosuz orijinal parça tedariki ile bu parçaların onarımlarda kullanılmasının koşul ve sorumluluklar bakımından, özellikle sigortalıların kafasında tereddüt bırakmayacak şekilde tanımlanması gerektiğini söyleyen Serhat Süreyya Çetin, “Konuya, sigortacılıkla ilgili yasal düzenlemelerde yer verilmesi önem taşıyor. Elbette burada Rekabet Kurulu açısından da tüm düzenlemelerin birbiriyle uyumlu olması şart” dedi.
- BIST
- DOLAR
- EURO
- ALTIN