Teknik anlamda düşüş devam eder mi?
Bir önceki analizimizi kısaca hatırlarsak: “Endeksin 100 günlük direnç seviyesini birkaç deneme sonrasında da aşamaması durumunda endekste güç kaybı gelecektir. Güç kayı beraberinde gelen satış önemli destek bölgesi olarak gösterdiğimiz 58 bin – 58 bin 500 – 700 bandının aşağı yönlü kırılma riskini bu da 55 bin 734 tehlikesini ortaya çıkaracaktır. Bu sebeple 58 bin 500 – 60 bin aralığında endeksin hareket yönü tayip edilmeden yeni pozisyon açmak için erken olduğu kanaatindeyim… Bu noktaya dikkat.”
Borsa az çok beklentilerimiz dahilinde hareket etti. Az çok diyorum çünkü en azından 100 günlük hareketli ortalama seviyesinin kırma hareketinin bugün tekrar denenmesi beklenebilirdi. Ancak dünkü analizimizde bahsettiğimiz güç kayı endeks üzerinde şu anda ciddi oranda etkili. Analizlerimizde sıkça kullandığımız ve gerçekten isabetli sonuçlar verdiğini gördüğümüz MACD indikatörü bunu az çok teyit ediyor. Bunun yanında 58 bin 68 seviyesinde bulunan önemli desteğin de bugün aşağı kırılması endekste bugün yaşanan sert düşüşün öne çıkan maddeleri.
Sonuç olarak; kısa vadeli indikatörler olumsuz sinyal üretmeye başladı. 100 günlük hareketli ortalama seviyesinin kırılamaması endekste güç kaybını beraberinde getirdi. 58 bin 68 desteğinin altında bir kapanış gerçekleşti. Endekste ciddi güç kaybı var… Bütün bunlar teknik görünümün olumsuza döndüğüne işaret. Bu sebeple destek noktalarına bir miktar daha dikkat etmekte fayda var. Bu bağlamda şu an için önümüzdeki işlem günlerinde 55 bin 734 destek noktasının görülme riskinin hayli yüksek olduğunu belirtmekte fayda var. Ancak şu anki görünüm endekste teknik anlamda 54 bin ve 53 bin 885 desteklerinin görülme riskinin hayli fazla olduğunu gösteriyor. Dünkü uyarımızı tekrarlayalım. Endekste teknik görünüm aşağı yönü işaret ediyor. Yeni pozisyon açmak ciddi anlamda risk taşıyor… Burası önemli…
Bol kazançlar…
Görüş ve önerileriniz için: www.twitter.com/MCobanAnaliz
Mehmet ÇOBAN / bigpara.hurriyet.com.tr sitesi Müdürü
- BIST
- DOLAR
- EURO
- ALTIN