Dikkat! İkili tepe formasyonu riski var
Dünkü analizimizi kısaca hatırlarsak; “Her ne kadar bugün kritik destek seviyesinin altına sarkılsa da hem bu destek seviyesinin hemen altında tepki alımlarının gelmesi hem de borsanın günü 55 bin 830 seviyesinden başlayan düşüş trend çizgisinin üzerinde tamamlanması sebebiyle endeksin ilk aşamada 54 bin 774 seviyesinin daha sonra da önemli direnç noktası olan 55 bin 265 noktasının test etmesi beklenebilir”
Borsa bugün beklentilerimizin doğrultusunda 54 bin 774 seviyesindeki ara direnç noktasını aşarak 54 bin 969 puana kadar yükseldi. Ancak bu noktanın üzerinde fazla kalınamaması endeksin tekrar 54 bin 774 seviyesinin altına sarkmasına neden oldu.
Ancak tam olarak borsada yeni bir yukarı trendin başladığını söylemek için çok erken. Zira borsada az da olsa ikili tepe formasyonunun oluşma riski var. İkili tepe formasyonları genel olarak yükseliş trendlerinin sonuna gelindiği dönemlerde görülür ve trendin zayıfladığına yönelik bir işaret olarak yorumlanır. Bu formasyonunun gerçekleşmesinin ardından da sert satışlar gelir. Şu an için endeks açısından bu formasyonun gerçekleşmesi durumunda borsada 53 bin 300 seviyesindeki ana destek noktasının altına sarkma riski var. Bu da endeksin 51 bin 863 seviyesine kadar geri çekilme riskini artıracaktır.
Bu sebeple şu an için özellikle kısa vadeli açılmak istenen pozisyonlarda oldukça dikkatli olmakta fayda var. Bunun için yani kısa vadeli pozisyon açmak için kesinlikle 55 bin 500 – 55 bin 800 seviyelerinin hacimli bir şekilde kırılması şart.
Sonuç olarak; endekste ikili tepe riski formasyonunun şu an için ihtimal dahilinde bulunması kısa vadeli açılmak istenen pozisyonlar için ciddi risk oluşturuyor. Bu riskin ortadan kalkması için 55 bin 500 – 55 bin 800 dirençleri hacimli kırılmalı. Aksi taktirde 55 bin 00 seviyesinde bulunan son derece önemli destek noktasının kırılma riski hayli yüksek. Bu da ilk aşamada 51 bin 800 desteğine kadar endeksi geri çekecektir.
Bol kazançlar…
Mehmet ÇOBAN / bigpara.hurriyet.com.tr
- BIST
- DOLAR
- EURO
- ALTIN