Piyasada ikinci trendi takip edin!
<ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="https://image.hurimg.com/i/hurriyet/75/0x0/66ced2a6601c04688fb9cc97.jpg">Güniçi yorum
ımg>Ergün TEKGÜL / Global Menkul Değerler
twitter.com/erguntekgul
Son beş günde yatay banttaki fiyatlamalarla kısa vadeli düzeltme hareketleri sergileyen teknik sistemimde Cuma günü gelen alımlarla bu kanal yukarı kırılmış oldu ki kapanış 59 binden gelen trend direnç seviyesinde gerçekleşti.
Uzun vadeli mavi göstergem üzerinde kalan ve ana yükseliş trendi içerisine tekrar girmeye çalışacak sistemde gün içinde 73 bin 500 üzerindeki satışlar genel olarak long yani alım yönlü pozisyonlar olarak değerlendirilecektir (Burada sizlere verdiğim strateji daha çok gün içi kısa vadeli hareketleri yakalamak isteyen yatırımcılar içindir. Alttaki grafiğim ise ana trendin seyri açısından bize büyük resmi göstermektedir).
<ımg border="0" src="https://image.hurimg.com/i/hurriyet/75/0x0/66ced2a7601c04688fb9cc99.jpg">ımg>
Ana trend yorum
Dört günlük aradan sonra yeniden tüm hareketli ortalamalar üzerinde kapanış yapan VOB30 kontratlarında kısa vadeli düşüş bandı yukarı kırılmış oldu. İki haftadır altını çizdiğim konu olan ikinci dip arayışı, alımlar devam ettiği takdirde iki aylık yükseliş trendinin teknik düzeltme seviyesi diye nitelendirdiğimiz yüzde yirmi üçlük düzeltme bölgesinde yani 71 bin 800’de oluşmuş olacak.
67 bin 500 bölgesinde oluşan rest-up dediğimiz endeksin güç toplama hareketinin benzerini beklediğimiz 73 bin 500 pivot bölgesinde dikkat çekici bir noktada son üç haftada oluşan fiyat hareketleri 92-59 bin ana düşüş bandının iki önemli seviyesi yüzde 38-50 düzeltme bölgeleri arasında olmasıdır. Aslında grafiğimi incelediğinizde tam olarak yazdığım her şeyi orada direk görebileceksiniz.
Yaklaşık iki aydır sizlere buradan yukarı yönlü sert hareketlerin altının teknik açıdan ne kadar kuvvetli olduğunu ve dönüp bakarsak salt Türkiye açısından da ekonomimizin temel açıdan bu teknik hareketleri desteklediğini söyleyebilirim. Sürekli yandık bittik senaryolarının artık kimselere fayda sağlamadığını sanırım görmemiz lazım.
Genel resim içerisinde sürekli bir ekonomik açık aramaya çalışmak iktisadi olarakta yanlış bir kavramdır ki yüzyıllarca iktisat teorileri mutlak doğru modeli, kusursuz ekonomik yapıları bulmaya çalışmıştır. Sonuç mu? Kusursuz bir ekonomik yapı imkansızdır. Zaten bu doğanında yapısına aykırı bir durumdur. Öyle ya farazi böyle bir yapı içerisinde piyasalar, dalgalanmalar, trendler, teoriler bir tarih olur.
Özetle ekonomik yapılar içerisinde her zaman aksaklıklar olacak. Belki cari açık, belki enflasyon belki de resesyon. Önemli olan bir ülkenin temel makro göstergelerinin matematiksel olarak sağlam bir yapı içerisinde olmasıdır. Eski yazılarımı bilen bilir ben her zaman bunu bilir bunu söylerim.
Her şeyden önce makro bakış açısını yakalamak lazım! Benden ufak bir tavsiye ekonomiye sadece ekonomi gözüyle bakın. Kazanan siz olursunuz. Ufak bir gönderme mi yaptım acaba!!!
Dönersem, sürekli altını çizdiğim bu güç toplama hareketinin devamında 75 bin 500 seviyesini direnç olarak takip edeceğiz ki bu seviye boğa piyasasına geçiş bölgesi olan 78 bin 500 hedef seviyesine ulaşmada şu anda kritik bölge olarak durmakta. Geri çekilmelerde ise 73 bin 200 ve 72 bin 500 önemli destek bölgelerini oluşturmakta.
VOB30’un İMKB’deki el feneriniz olduğu gerçeğini unutmayın.
Güzel birgün dilerim…
<ımg border="0" src="https://image.hurimg.com/i/hurriyet/75/0x0/66ced2a7601c04688fb9cc9d.jpg">ımg>
- BIST
- DOLAR
- EURO
- ALTIN